НовиниЧеркасиВиставку «Вольнанова» відкрили в Черкасах у річницю повномасштабного вторгнення 

Виставку «Вольнанова» відкрили в Черкасах у річницю повномасштабного вторгнення 

-

- Advertisment -

24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну, у Черкаському художньому музеї відкрилася виставка міжнародної мистецької акції «Вольнанова». Про це повідомляють на сайті Черкаської міської ради

Мета мистецької акції – об’єднання зусиль культурної та освітянської спільноти задля привернення уваги усього цивілізованого світу до проблеми війни та для підтримки високого морального духу українського народу.

Участь у заході взяли представники обласної та міської влади, представники Збройних Сил України, творчої та наукової спільноти. 

«Протягом цього складного року кожен з нас на своєму місці працював на наближення перемоги. Дякую кожному, хто надійно тримав свій фронт. Нашим захисникам, які боронять кожен метр нашої землі. Нашим рятувальникам і всьому силовому блоку, які завжди на варті безпеки нашої Черкащини та всієї України. Нашим волонтерам, які не втомлюються допомагати. Нашим лікарям і освітянам, підприємцям і аграріям, нашим енергетикам, які не дали росіянам занурити нас у пітьму», – звернувся до присутніх начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, у свою чергу, у виступі пригадав рядки з вірша української поетеси Ліни Костенко: «Історії ж бо пишуть на столі. Ми ж пишем кров’ю на своїй землі».

«Цей рік минув, як один день, а дні пролетіли, як хвилини, але ми пам’ятаємо усе. У нас є лише дві можливості: або ми переможемо цю орду, або України не буде. Щоб цього не сталося, ми маємо ще більше працювати для того, щоб Україна перемогла. Для цього ми маємо діяти єдиною командою і бути в одному строю», – зауважив Анатолій Бондаренко.

Після цього учасники заходу змогли оглянути твори мистецької акції «Вольнанова». На ній представлені роботи у двох категоріях: АРТ (живопис, анімація, ілюстрація, фотографія, мікс-медіа) і дизайн (плакат, моушн-графіка, типографіка, експериментальний дизайн). На виставці експонується 82 роздруковані копії мистецьких творів, більшість з яких – дизайнерські плакати. Також у експозиції представлені копії воєнних замальовок черкаського скульптора, художника-графіка Дмитра Буряна, який нині мужньо захищає нашу країну у лавах ЗСУ.

Виставка «Вольнанова» триватиме у Черкаському художньому музеї протягом місяця.

Читайте також:

Сила нашої бригади в тому, що ми — добровольці: Андрій Пєстрєцов про службу у штурмовій бригаді “Лють”

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x