НовиниЧеркащинаВідстояти "Будівельник": у Черкасах триває боротьба за існування палацу...

Відстояти "Будівельник": у Черкасах триває боротьба за існування палацу спорту (Відео)

-

- Advertisment -

Напередодні депутати вкотре вислухали всі "за" та "проти" об’єднання палацу спорту з "Центральним стадіоном". Це може позбавити "Будівельник" статусу олімпійської бази підготовки із трьох видів спорту, а місто – єдиної професійної команди "Черкаські Мавпи". На захист спортивного комплексу стала ледь не вся спортивна спільнота міста та країни.

За понад 15 років на посаді директорка "Будівельника" Світлана Бондар пам’ятає кожну команду та до сантиметра знає спорткомплекс. Каже, кожен метр на цьому паркеті зроблений власноруч, тому палац спорту – це її душа.

На цьому паркеті творилася спортивна історія Черкас. Тут свої перші баскетбольні кроки зробив зірковий вихованець "Мавп", нині ж гравець НБА – Святослав Михайлюк. Саме тут Черкаси стали баскетбольною столицею України.

"Наш клуб один із небагатьох, який виховав від малого гравця НБА. Наш клуб пройшов шлях від першої ліги до суперліги, участі в Єврокубках", – розповідає тренер "Черкаських Мавп" Максим Міхельсон.

Та найголовніше – "Будівельник" отримав статус олімпійської бази підготовки одразу з трьох видів спорту: баскетболу, греко-римської боротьби та волейболу. Цей паркет досі приймає спортивну еліту з усієї Європи.

"Ми пишаємось цим статусом, який ми здобували з 2001 року. Це вкладання коштів і власних і бюджетних в розвиток цієї інфраструктури. Це залучена кількість вболівальників і учасників змагань", – зазначає Світлана Бондар.

Ще 15 років тому заклад нагадував руїну, а не сучасний спорткомплекс. Проривало труби, були проблеми з теплом. Директорка палацу спорту згадує: люди працювали три місяці поспіль, без вихідних, щоб за місяць встигнути усе зробити до чемпіонату.

Нині рівних цьому закладу в Україні – одиниці. Але його існування під великим знаком питання. Мер Черкас Анатолій Бондаренко раптово вирішив об’єднати ПС "Будівельник" із муніципальним спортивним клубом "Дніпро" – Центральним стадіоном.

"Нібито з метою проведення змагань найвищого державного рівня. Мовляв, на базі "Дніпра утворена така команда з волейболу першої ліги, футзалу, футболу. Але це не найвищий державний рівень змагань. Найвищий державний рівень це чемпіонат України серед команд Суперліги", – розповідає директорка "Будівельника".

Однак  у мерії таке об’єднання назвали економічно вигідним.

"Вони планують зекономили 400 тисяч гривень за рік на наших зарплатах, на тих кого звільнять. Але ж, вибачте, зараз наші чиновники отримують по 300 тисяч премії за місяць!", – обурюється планам владців заступниця директорки будівельника Валентина Булава.

Та ще більший удар по спортивних перспективах міста. Якщо "Будівельник" об’єднають з МСК "Дніпро", то палац спорту може втратити статус олімпійської, паралімпійської та параолімпійської бази підготовки. Лист-засторогу меру Черкас надіслав навіть Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. Об’єднання суттєво зменшить кількість заходів державного та міжнародного рівня, що унеможливлює статус базової олімпійської підготовки. У мерії все це спростовують.

"Фактично, стіни й будівля залишаються, місце залишається. Єдине що у нормативному документі потрібно буде виправити юридичну назву організації", – переконує директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

Основною метою об’єднання, кажуть у мерії, є створення єдиного комунального підприємства. Воно має забезпечувати спортивними послугами черкащан і має стати єдиним центром, який управлятиме спортивними спорудами міста.

Не поділяють такі чиновницькі запевнення і в баскетбольному клубі "Черкаські Мавпи". Кажуть, що місто може втратити єдину професійну команду.

"Там місця для професійних команд немає. Це політичні складові, які не мають ні господарського, ні економічного, ні спортивного обґрунтування. Просто це робиться для того, щоб нашкодити нашому клубу. Та для того, щоб прибрати непокірного керівника, який просто робить свою роботу. Це токсична для міста політика", – впевнений директор БК "Черкаські Мавпи" Володимир Гриценко.

Проти об’єднання виступив директор Центрального стадіону Юрій Гончаров. Про це він зазначив на засіданні бюджетної комісії. На його думку, потрібно розширювати спорткомлекси, а не об’єднувати їх.

"Чи потрібно розвивати, щоб ширша муніципальна база була спортивного клубу – зрозуміло, що так. Базу потрібно розширювати, але ж від об єднання нічого не збільшиться!", –  зазначає пан Гончаров.

Бюджетна комісія постановила: об’єднання "Будівельника" та Центрального стадіону недоцільне, а депутат Радуцький запропонував взагалі зняти це питання з порядку денного прийдешньої сесії.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, від вулиці Чорновола до Новопречистенської встелили новий тротуар.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x