НовиниЧеркасиВахтанг Кіпіані представив черкасцям книгу «Країна жіночого роду»

Вахтанг Кіпіані представив черкасцям книгу «Країна жіночого роду»

-

- Advertisment -

Сьогодні журналіст та історик Вахтанг Кіпіані представив у Черкасах книгу «Країна жіночого роду». Це збірка нарисів, які розповідають про долю видатних жінок 20 століття. Про це повідомляє власний кореспондент vikka.ua.

Презентація книги «Країна жіночого роду» відбулася на Черкаському книжковому фестивалі, який іще триватиме завтра у Черкаській філармонії.

Збірка, упорядником якої став Вахтанг Кіпіані, включає в себе 26 історій про визначних жінок України. Не кожна з них відома широкому загалу, але кожна певним чином заклала підвалини для сучасної держави Україна.

Автори нарисів: фахові історики, культурологи, журналісти, публіцисти, краєзнавці з України, Росії, діаспори. Деякі з цих текстів написали раніше, деякі ж були підготовлені спеціально для книги. За словами Вахтанга Кіпіані, у нього була мета максимально передати читачеві не тільки перелік подій, але й атмосферу та емоції, які панували в країні у певні роки. Вичерпності додають уривки зі свідчень, інтерв’ю, архівні документи та світлини.

Серед героїнь збірки: Олена Теліга, Квітка Цісик, Леся Гонгадзе. Деякі з постатей пов’язані з Черкащиною. Наприклад, Надія Суровцова – письменниця, перекладачка, історикиня, громадсько-політична діячка, яка тривалий час проживала в Умані.

«Ці розповіді потрібні для більш повного розуміння 20 століття. На мою думку, це ключовий період в історії. Наприклад, Надія Суровцова – це була важлива фігура, яка від себе молодої жінки за часів Української революції і до себе вже жінки немолодої у 80-х роках – вона залишалася людиною із хребтом, цінностями і пам’яттю», – говорить Вахтанг Кіпіані.

Як повідомляла vikka.ua, у Черкасах існує легенда про скарби КДБ прямо у центрі міста (відео). 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x