НовиниЧеркащинаВ Ірклієві на Черкащині своя війна: протести, охорона в...

В Ірклієві на Черкащині своя війна: протести, охорона в масках, замки на дверях

-

- Advertisment -

У Іркліївському риброзпліднику продовжується «бойові дії». Новий керівник підприємства Олексій Заволокін заблокував роботу підприємства. Частина працівників не може потрапити на робочі місця. В Іркліївській ОТГ скликають позачергову сесію ради. Про ситуацію в Іркліївському риброзпліднику читайте в першій частині розслідування.

10 травня ситуація на Іркліївському риброзпліднику досягла апогею. Сьогодні відбулося все в кращих традиціях: новий директор повісив замок, відсторонив юриста, підприємство почали охороняти чужі люди в … балаклавах, поліція фіксувала рух і дії кожної із сторін.

Бюджет Ірклієва щодня втрачає до 25 тис. грн

В Іркліївській громаді скликають позачергову сесію. Хочуть обговорити ситуацію із риброзплідником.

Це одне з небагатьох підприємств, яке стабільно протягом останніх 30 років сплачує податки і дає робочі місця, вважають в Ірклієві. Загалом у риброзпліднику працює 72 люди. Переважно – це жителі Ірклієва та розташованого поряд Скородистика. Торік підприємство сплатило близько 8 млн грн. податків до бюджетів різних рівнів.

Блокування підприємства і зупинка його роботи – це щоденні втрати бюджету громади в сумі 25-30 тисяч грн у вигляді податків. Тому реакція місцевого керівництва зрозуміла. Вони втрачають чималий шматок бюджетних надходжень, особливо у військовий період, коли місцевий бізнес ледь працює.

Новий керівник повісив замок на ворота

Два дні тому двері головного офісу риброзплідника були опломбовані. Говорять, що це зробила поліція. Сьогодні новий директор Олексій Заволокін заявив, що підприємство працює. Навіть показав кількох робітників, які поралися біля бензоколонки.

У своєму зверненні він встиг назвати тих працівників, які не працюють і перешкоджають роботі, тими, хто «звик нагріватися на підприємстві».

Далі події розвивалися, як у американському блокбастері.

За словами очевидців, на ворота підприємства був повішений замок. Частина працівників не змогла потрапити на територію. Це були саме «опозиційні робітники». На території риброзплідника з’явилися охоронці у балаклавах та масках.

Працівники риброзплідника в черговий раз звернулися до керівництва держави з проханням звернути увагу на цю ситуацію і не доводити людей до крайнощів.

Що відомо про нового директора риброзплідника?

Олексій Заволокін є депутатом Золотоніської міської ради від партії «Батьківщина». Він входить до складу так званої бюджетної комісії.  Двічі подавав декларацію на керівника Черкаського обласного рибного патруля.

У Черкасах Заволокін відомий тим, що, як адвокат, представляє сторону потерпілого в судовому процесі щодо вбивства відомого у місті підприємця  Сергія Гури. Гура також був членом партії «Батьківщини» і займався рибним бізнесом. Його в своєму офісі вбив кум і помічник Микола Гончар.

Нині Микола Гончар перебуває в СІЗО. Власне, сам Заволокін представляв інтереси потерпілих – у даному випадку родини авторитетного бізнесмена Гури.

Окрім того, Олексій Заволокін згідно данних YouControl, є директором фірми ТОВ «Рибне господарство «Черкаське». Один із засновників підприємства свого часу мав зв’язки з «авторитетним бізнеменом» Михайлом Козловим, вбитим у вересні минулого року. Заволокін є керівником або членом трьох громадських організацій:  «Закон і порядок», «Екологічний захист» та громадська ініціатива «ЛАД».

До речі, під егідою «ЛАДу» до Верховної ради України намагався балотуватися колишній воєнком Євген Курбет. Нині «ЛАД» активно співпрацює із нинішнім нардепом від Золотонішщини Віталієм Войцехівським.

Державне рибагенство призначило його керівником «Іркліївського риброзплідника». Без конкурсу, бо, мовляв, у воєнний час конкурси були відмінені.

Рибну галузь Черкащини лихоманить з початку року

У лютому цього року Держрибагенство звільнило керівника Черкаського рибоохоронного патруля Віктора Іванька.

 У коментарі сайту “Про все” Віктор Михайлович заявив, що керівництво Держрибагенства надало негативну оцінку його роботі на посаді та вирішило звільнити.

– Голова Держрибагенства поставив моїй роботі негативну оцінку. Це важко зрозуміти, адже три роки поспіль роботу нашого підрозділу визнавали кращою в Україні, а тут таке… Все зводиться до однієї теми – “гроші вечером, стільці зранку”. Коли я сказав, що “в цих схемах брати участь не буду”, то й отримав негативну оцінку.

Згодом замість Іванька на посаду призначили Володимира Грошева. Не встиг він переступити поріг офісу, як заявили про звільнення працівників. Робітники у  свою чергу виступили проти.

Як інформує «Суспільне», 25 працівників зібралися під стінами Управління рибного господарства Черкащини, аби отримати пояснення, чому людей змушують звільнятися, та висловити недовіру тимчасовому виконувачу обов’язків керівника управління Володимиру Грошеву. 20 із 86 працівників вважають неправомірними дії нового очільника. Власне, сам Грошев зі Сміли. Там свого часу керував Смілянською районною радою. Двічі балотувався до Верховної Ради, але обраний не був.

Якраз у лютому поточного року розпочалися перевірки «Іркліївського риброзплідника», який належить державі в особі Держагенства рибного господарства. Київське керівництво відсторонило директора Сергія Піддубного. А вже у травні призначило Олексія Заволокіна. Конкурс на цю посаду проведений не був, адже в країні воєнний стан і конкурси на посади керівників відмінені.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Будищенській громаді запрацював новий пожежний підрозділ

38-й підрозділ місцевої пожежної охорони запрацював у Будищенській територіальній громаді. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Черкаській...

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x