НовиниЧеркащинаУ Холодному Яру дивилися “Кіно заради Перемоги!” (ВІДЕО)

У Холодному Яру дивилися “Кіно заради Перемоги!” (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У селі Мельники на Чигиринщині дивилися кіно просто неба. Місцевим жителям і туристам показали фільм “Пекельна хоругва”. Сеанс провели у рамках всеукраїнського проекту “Кіно заради Перемоги!”. Повідомляє власний кореспондент ВІККА

Організатори проекту привозять кіно до військових частин і територіальних громад. За рік влаштували більше тисячі кінопоказів по всій країні. 

кіно заради перемоги

ТЕТЯНА ВОЛОЧАЙ, ГОЛОВА БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ “МХП-ГРОМАДІ”: 

Кіно є одним із флагманських проектів, які дозволяють громадам, людям, дітям у різний спосіб, через музику, мультики, через спілкування з акторами і режисерами переосмислювати свою українську ідентичність.

Сімейна казка «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» знята за мотивами твору Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід». Автор пригадує: надихався українським кінематографом. 

САШКО ЛІРНИК, АВТОР СЦЕНАРІЮ, КАЗКАР: 

Я випадково абсолютно потрапив на фільм “Пропала грамота” в 75 році. Його показували три дні, а потім надовго його заховали, щоб українці не бачили. Але я побачив, у мене душа перевернулася. Як почув оцю пісню “Чорна рілля ізорана… гей, гей…” 

Сценарій Сашко Лірник написав понад 25 років тому. Та державне фінансування на зйомки вибороли лише у 2017-му. Автор сценарію зізнається: сварився зі знімальною групою. Та у підсумку, казкар задоволений, адже на екранах – нова різдвяна історія для всієї родини, що претендує стати культовою. 

Сашко Лірник казкар

САШКО ЛІРНИК, АВТОР СЦЕНАРІЮ, КАЗКАР:

Те, що я хотів донести, дух козацький, міфологію українську, оця сцена, коли козаків ангели за чуби на небо піднімають, матінка-смерть добра, коли душа по воді ходить”.

Дивіться також:

На Черкащині обживається родина переселенців із вісьмома дітьми (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x