НовиниЧеркащинаУ Холодному Яру дивилися “Кіно заради Перемоги!” (ВІДЕО)

У Холодному Яру дивилися “Кіно заради Перемоги!” (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У селі Мельники на Чигиринщині дивилися кіно просто неба. Місцевим жителям і туристам показали фільм “Пекельна хоругва”. Сеанс провели у рамках всеукраїнського проекту “Кіно заради Перемоги!”. Повідомляє власний кореспондент ВІККА

Організатори проекту привозять кіно до військових частин і територіальних громад. За рік влаштували більше тисячі кінопоказів по всій країні. 

кіно заради перемоги

ТЕТЯНА ВОЛОЧАЙ, ГОЛОВА БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ “МХП-ГРОМАДІ”: 

Кіно є одним із флагманських проектів, які дозволяють громадам, людям, дітям у різний спосіб, через музику, мультики, через спілкування з акторами і режисерами переосмислювати свою українську ідентичність.

Сімейна казка «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» знята за мотивами твору Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід». Автор пригадує: надихався українським кінематографом. 

САШКО ЛІРНИК, АВТОР СЦЕНАРІЮ, КАЗКАР: 

Я випадково абсолютно потрапив на фільм “Пропала грамота” в 75 році. Його показували три дні, а потім надовго його заховали, щоб українці не бачили. Але я побачив, у мене душа перевернулася. Як почув оцю пісню “Чорна рілля ізорана… гей, гей…” 

Сценарій Сашко Лірник написав понад 25 років тому. Та державне фінансування на зйомки вибороли лише у 2017-му. Автор сценарію зізнається: сварився зі знімальною групою. Та у підсумку, казкар задоволений, адже на екранах – нова різдвяна історія для всієї родини, що претендує стати культовою. 

Сашко Лірник казкар

САШКО ЛІРНИК, АВТОР СЦЕНАРІЮ, КАЗКАР:

Те, що я хотів донести, дух козацький, міфологію українську, оця сцена, коли козаків ангели за чуби на небо піднімають, матінка-смерть добра, коли душа по воді ходить”.

Дивіться також:

На Черкащині обживається родина переселенців із вісьмома дітьми (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада на війні втратила 54-річного захисника

На російсько-українській війні обірвалося життя захисника Віктора Валерійовича Курасова. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської територіальної громади. Сьогодні, 29 квітня,...

Лікувальний заклад із Черкас став партнером відомої клініки з Німеччини

Черкаський кардіологічний центр став партнером німецької клініки Robert Bosch Krankenhaus. Відповідний меморандум про співпрацю підписали днями. Про це повідомив...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x