НовиниЧеркащинаНа Черкащині обживається родина переселенців із вісьмома дітьми (ВІДЕО)

На Черкащині обживається родина переселенців із вісьмома дітьми (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Родина Сомових накриває обідати. За столом вісім дітей, тато і мама. Перших трьох прийомних подружжя взяло під опіку у 2008 році. У 2017-му створили дитячий будинок сімейного типу. Нині у великій сім’ї разом печуть хліб, вирощують городину, і накривають на стіл. Інформує ВІККА

ОЛЕКСАНДР СОМОВ, БАТЬКО-ВИХОВАТЕЛЬ

Нікіта любітєль, фартух одягає, Каріна завжди проситься допомагати. Менші хочуть завжди допомогти. А старші більше: “Можна я гулять?”

Сім’я переїхала на Черкащину у Монастирище. Самі ж із Берислава Херсонської області. Там жили у двоповерховому будинку на 7 кімнат, мали власний бізнес. Але через війну вимушені були виїжджати. Сподівалися на допомогу місцевих колаборантів, але ті підвели.

ОЛЕКСАНДР СОМОВ, БАТЬКО-ВИХОВАТЕЛЬ

Ми в 7 ранку встаємо, ждем, по нас так ніхто і не приїхав. І ми рішили на свій страх і ризик виїжджать. Кожні 500-600 метрів блокпост. Відкривають капот, відкривають багажник, дивляться, перевіряють документи, в кожного телефон.

Виїхавши із окупації, родина змінила за рік 4 житла. Зараз обживаються у приватному будинку. Город посадили тут ще до заселення.

МИКИТА, ВИХОВАНЕЦЬ ДИТЯЧОГО БУДИНКУ СІМЕЙНОГО ТИПУ

Це ми з татом і мамою, вся родина садила. За один день оце все посадили.

Найстаршій вихованці в родині 15 років, наймолодшому — сім. Також із родиною проживає рідний повнолітній син.

ОЛЕКСАНДР СОМОВ, БАТЬКО-ВИХОВАТЕЛЬ

Своїх діток у нас немає, 23 роки тому ми усиновили старшого хлопчика, якого в пологовому залишили. Потім взяли трьох і воно пішло й пішло.

У сім’ї вже готуються до нового навчального року. Нині можливість навчатися залежить від технічного забезпечення — адже уроки дистанційні. 

ЖАННА СОМОВА, МАМА-ВИХОВАТЕЛЬКА

У нас був один телефон на всю родину. І ми пропускали трохи школу. Наймали вчителя, щоб із дітками займався.

Та зараз діти технічно оснащені і готові навчатися. Смартфони і планшети надала Фундація Олени Зеленської. Тепер кожен школяр у сім’ї — із гаджетом. До слова, усім необхідним організація забезпечила понад 3 сотні таких родин по всій Україні. Підтримка великих ДБСТ — один із пріоритетних напрямів роботи фундації. Адже кожна дитина має рости у родині. А країна має прагнути відмовитися від сиротинців та інтернатів.

ЖАННА СОМОВА, МАМА-ВИХОВАТЕЛЬКА

Як розказують діти, що там і зачиняють їх, і ображають. Бажано, щоб люди прагнули до цього. Щоб вдома діти виховувалися, щоб відчували, що вони комусь потрібні.

 Подарунки благодійників мама поки дітям не дає. Каже, коли всі в гаджетах — нема ні роботи, ні навчання. Видасть уже перед вереснем.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаському ЦНАПі представили нові художні виставки

У Черкаському ЦНАПі діє арт-простір, де обдаровані черкасці мають можливість презентувати свої роботи. Днями у закладі представили дві нові...

Їхав, упав, поскаржився на поліцію: на черкащанина відкрили справу за неправдиве повідомлення

Черкащанин звернувся зі скаргою на працівників поліції. Перевірка встановила, що він здійснив неправдиве повідомлення на спецлінію 102 через образу...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x