НовиниЧеркащинаУ Ватутіному мітингували проти перейменування міста на честь Шухевича

У Ватутіному мітингували проти перейменування міста на честь Шухевича

-

- Advertisment -

За ініціативи організації ветеранів-шахтарів наприкінці червня перед приміщенням міської ради відбулась акція протесту проти ідеї "Ветеранів АТО та волонтерів Ватутінської громади" щодо перейменування Ватутіного.  Про це повідомляють "Вісті Черкащини".

"Микола Ватутін – визначний воєначальник, генерал армії, що визволяла наші землі від німецько-фашистських загарбників, він жив в Україні й загинув, визволяючи її", –  наголосив голова організації ветеранів шахтарів В’ячеслав Белозьоров.

На думку мера Ватутіного Олександра Лисюка, перейменування міста може спричинити додаткові фінансові витрати, які особливо гостро позначаться на підприємцях, що експортують продукцію за кордон. До того ж, процес декомунізації в Україні вже успішно завершився, а постать генерала Ватутіна, згідно з рекомендаціями Інституту національної пам’яті, в перелік імен, що підлягають обов’язковому вилученню з топонімічних назв, не ввійшла.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко оголосила результат громадського опитування: із 2420 опитаних наразі лише 5 осіб висловилось за перейменування, 11 не визначилось, а решта – проти. Вивчення громадської думки триває.

Нагадаємо, пропозицію перейменувати місто Ватутіне на Шухевич раніше подав активіст "Правого сектора" катеринопільчанин Юрій Григор'єв.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Кам’янці чоловік встановив пам’ятник Леніну просто на своєму подвір’ї.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x