додому Новини Черкащина У третині закладів Умані виявили порушення протиепідемічних вимог

У третині закладів Умані виявили порушення протиепідемічних вимог

0
cherk-consumer.gov.ua

Уманські фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні майже 200 перевірок комунальних підприємств, закладів громадського харчування і торгівлі. Про це повідомляють на сайті Дерпродспоживслужби у Черкаській області.

Серед об’єктів, які відвідали інспектори: ТОВ «Умань Хліб Трейд», КП «Уманьводоканал», ринки, обсерватор, 6 закладів охорони здоров’я, КП «Уманське РЕУ № 3», полігон твердих побутових відходів, УКП «Комунальник», ТОВ «Екоклінер», ТОВ «Уманська Левада», синагога, пантеон, 35 закладів ресторанного господарства, 66 закладів продовольчої торгівлі, 61 заклад непродовольчої торгівлі, 6 готелів.

Порушення санітарних норм і правил, протиепідемічних вимог виявлені у третині перевірених об’єктів, зокрема у закладах ресторанного господарства, торгівлі, готелях.

За результатами перевірок притягнули до адміністративної відповідальності 32 особи.

На лабораторний аналіз фахівці відібрали 83 проби питної води. З них за мікробіологічними показниками 46% не відповідали гігієнічним нормативам.

cherk-consumer.gov.ua

Протягом липня-серпня лабораторія місцевої ветеринарно-санітарної експертизи здійснила на уманських ринках 16602 експертизи харчових продуктів, у 0,4% проб виявлено невідповідність нормативним вимогам. Не допущено до реалізації 890 кг харчових продуктів.

Наразі актуальними проблемами перед святкуванням Рош га-Шана залишаються:

  • улаштування терміналів;
  • розгортання пунктів забору матеріалу для ПЛР-досліджень відповідно до вимог;
  • дотримання протиепідемічних вимог на об’єктах обслуговування населення, у закладах торгівлі та ресторанного господарства.

Як повідомляла vikka.ua, у черкаському супермаркеті спіймали злодія. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version