додому Новини У Смілі можуть почати виготовляти міні-пекарні для військових

У Смілі можуть почати виготовляти міні-пекарні для військових

0

ПАТ "Сміламаш" пропонує виготовлення мобільних польових пекарень, призначених для забезпечення хлібобулочними виробами військових частин та цивільного населення під час бойових дій та в умовах надзвичайних ситуацій.

Про це повідомила фінансовий директор ПАТ Смілянський машинобудівний завод Лінда Сибуль під час робочого візиту на підприємство заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля, інформує прес-служба ОДА.

Ще з часів СРСР тут виготовлялись комплекти основного технологічного обладнання для армійських пекарень, що гарантувало високу надійність, як при транспортуванні, так і при експлуатації, а також високу якість виробів.

"Запропоноване технологічне обладнання для випічки хлібобулочних виробів було спеціально розроблене для військових частин і в подальшому модернізоване для потреб цивільного населення, – каже Лінда Сибуль. – Пекарня розміщується у вагончику-модулі й може транспортуватися до місця призначення автомобільними платформами, які є в розпорядженні військових підрозділів та МНС".

На такій пекарні можна виробляти близько 600 хлібин на добу. Вартість базового варіанту мобільної польової пекарні становить близько 500-600 тис. грн.

Під час розмови заступник голови Віталій Коваль та перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова сказали, що посприяють у вирішенні питання щодо фінансування потрібного нині проекту.

ПАТ "Смілянський машинобудівний завод" має можливість виготовляти й інші важливі для оборони України речі, зокрема, виробляти на постійній основі продукцію та виконувати такі роботи, як: виготовлення броньованих пластин до бронежилетів, відливка броньових накладок на військову спецтехніку; виготовлення пекарень для облаштування кухонь військових частин; проведення ремонту військової техніки тощо.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version