НовиниКриміналУ Шполі вкладники спілки подали позови до суду на...

У Шполі вкладники спілки подали позови до суду на мільйони гривень

-

- Advertisment -

У Шполі, що в Черкаській області, не вщухає скандал із головою кредитної спілки «Гарантія» Оксаною Коваленко. За словами вкладників, вона виїхала з України, а разом із нею пропали мільйони коштів людей. Про цю ситуацію ВІККА-Новини вже розповідали у попередніх публікаціях.

Нагадаємо, очільниця кредитної спілки «Гарантія» Оксана Коваленко перестала виплачувати вклади і … зникла. Сума збитків, про яку говорять у Шполі, сягає 5 млн доларів. Керівниця організації виїхала за кордон, а члени спілки масово пишуть заяви в поліцію. Дізнавшись про зникнення грошей, одна із вкладниць трохи не наклала на себе руки.

Що відомо про Оксану Коваленко?

Оксана Коваленко, за данними с прикордонної системи, перетнула кордон за українським паспортом ще 22 лютого через пропускний пункт «Чоп». Закордонний паспорт, який на цей момент виготовлявся в Звенигородці, вона не встигла отримати, тому виїжджала за внутрішнім паспортом.

21 лютого було порушене кримінальне провадження. Звенигородський районний суд видав ухвалу про її арешт. Також було повідомлено про підозру. Власне, саму підозру на Оксану Коваленко вручили її дочці.

Відповідно до ухвали суду  у випадку затримання її мають арештувати без права внесення застави. Також за рішенням суду Оксану Коваленко оголошено у міжнародний розшук.

Ліцензія кредитної спілки призупинена

Національний банк застосував до кредитної спілки “Гарантія” захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на надання фінансових послуг. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Ця кредитна спілка не надала інформацію та документи на вимогу НБУ, що перешкоджає регулятору здійснювати належний нагляд за діяльністю фінустанови.

За даними Opendatabot, кредитна спілка “Гарантія” зареєстрована 13 серпня 2002 року у місті Шпола Черкаської області. Активи цієї спілки на 31 грудня 2022 року складали 1,36 млн грн, зобов’язання – 1,059 млн грн, дохід за 2022 рік – 0 грн, збитки за 2022 рік – 48 тис. грн.

Вкладники подають в суд

Нині в реєстрі судових рішень зазначено 9 судових позовів про арещт майна і рахунків спілки. Мовляв, вкладникам не повертають вкладення і відсотки за ними. Загалом позовів подано на 7,2 млн грн, а також на 61 тис доларів. Хоча кредитна спілка «Гарантія» не мала ліцензію на роботу із валютою.

За словами вкладників, на момент зникнення Оксани Коваленко на рахунку спілки було близько 2 млн грн.

Окрім того, все наявне майно (житловий будинок і земельна ділянка), що належать Оксані Коваленко, перебувають під арештом.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x