НовиниБезпекаУ селі під Черкасами заявили про екологічне лихо. Влада...

У селі під Черкасами заявили про екологічне лихо. Влада заспокоює (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У соціальних мережах житель Червоної Слободи Андрій Чекрій розповсюдив відео про розлив Дніпра, води якого, ніби, почали руйнувати берег в селі . За словами активіста, через підняття рівня води розмивається схил і річка скоро може «підмити приватні будинки».

Він назвав це «екологічною катастрофою». За його словами, рівень води у Дніпр піднявся і в місці, де раніше видобували пісок, з’явилася вода. Річка мовляв «зїдає» схил і вже підбирається до приватних будинків.

Проте згідно GOOGLE-карти відстань від Дніпра до найближчого приватного будинку по вулиці Придніпровській – понад 200 метрів.

Голова Червонослобідської громади Олександр Литвиненко після звернення журналістів сайту vikka.ua особисто виїхав на місце. За його словами, вода дійсно перевалила через піщану мілину. Проте житловим будинкам вона не загрожує. Відстань до них – 180-200 метрв. Окрім того, берег Дніпра у цьому місці має висоту до 8 метрів.

«І якщо бодай щось станеться, то ми вже домовилися із кар’єром, що вони вирівняють пащані вали і тим самим перекриють доступ води до схилів», – розповів Олександр Литвиненко.

У тому місці не було офіційного пляжу. Він розташований трохи далі вниз по течії Дніпра. Тому мови про забирання пляжу у громади не йдеться.

Нагадаємо, що рівень води у Кременчуцькому водосховищі піднявся. Він досяг найвищої точки за останні 30 років. Рівень води становить 81,14 мБс, що на 13 см вище нормального підпірного рівня – це найвищий рівень води за останні 30 років. Така водогосподарська обстановка сприяла нормальному проходженню нересту, переконані в гідрометеоцентрі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x