НовиниОсвітаУ селі на Золотоніщині молодь зробила садові меблі і...

У селі на Золотоніщині молодь зробила садові меблі і гойдалки

-

- Advertisment -

16 липня у рамках проєкту «Соціальна адаптація в умовах кризи» за підтримки Черкаської агенції регіонального розвитку в особі Любов Ропало, учасники Золотоніського Молодіжного клубу журналістики відвідали Кропивну. Мета – провести спільні заходи для громади із залученням нових жителів Золотоніщини. Першим етапом реалізації проєкту була вистава для дітей внутрішньо переміщених осіб у районному Будинку культури, інформує сайт Золотоноша СІТІ.

— Це вже другий вояж до села. Вперше ми з 15 волонтерами приїжджали два тижні тому. Разом з місцевими прибирали пляж і розгрібали пісок. Крім цього біля ставка, де таборувалися, зібрали 10 мішків сміття, – розповіла «головнокомандуюча» молодіжки, головний спеціаліст служби у справах дітей, сім’ї, молоді та спорту Оксана Червякова.

Наступного разу «молодіжка» у складі 18 осіб прибули до Кропивни з новою місією – умеблювати місцеву зону відпочинку. З собою привезли 20 дерев’яних піддонів. Ще 30 підвіз староста села Олександр Кипич. На толоку зібралося близько 20 осіб.

— Ми зробили 2 столи, 10 звичайних лавок і одну подвійну, три гойдалки. Старші чоловіки конструювали меблі, молодь – шліфувала і обпалювала дерево для ефектного візерунку. Потім конструкції мили і лакували. Було ціле лінійне виробництво. А ще задекорували перила закритого дерев’яного пірсу – традиційної зони фотосесій, – зазначила деталі Оксана Сергіївна.

Волонтери пробули в селі три дні. Весь час проживали у наметовому містечку поблизу річки. З собою привезли дерев’яний туалет і душ. На дереві повісили умивальник.

— Кропивна – це перлина дикої природи на Золотоніщині. Тут така краса, а головне, це нонсенс, у цей насичений комахами період тут немає комарів! Приїхати сім’єю на відпочинок, заночувати в наметі – це справжня насолода: поруч річка, на ній – лебеді, дикі качки, лелеки літають, риба плюскається, далі – гори, схожі на Чигиринські схили: локація для естетів, – ділиться враженнями очільниця молодіжного осередку. І додає, що великих зусиль для облаштування місця відпочинку додав ініціативний Олександр Кипич. – Без нього нічого б не було. Він зацікавлений у цьому: і меблі конструював з нами, а на будівництві був головним виконробом. Його заслуга – 80% зробленого.

За словами Олександра Вікторовича, кропивняни багато чого навчилися у молоді, так само як і підлітки взяли від них щось собі:

— Ці завзяті хлопці й дівчата навчилися у нас фізичної витривалості, а ми в них – творчості, молодецького духу і бажання йти вперед та досягати нових висот. З такою молоддю, яка надихає, ми готові звернути гори, – і підкреслив: – Після встановлення гойдалки на майданчику за два дні її обірвали. Вона витримувала 200 кг. До того ж хтось забрав собі умивальник, який діти привезли. Дізнаюсь чиїх рук справа – буде непереливки!

Ініціативна молодь планує ще один вояж до Кропивни, щоб закінчити заплановані роботи: долакувати деякі меблі і декорувати альтанку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x