НовиниЧеркащинаУ рідному селі Кобзаря на Черкащині яскраво відсвяткували "Ше.Fest"...

У рідному селі Кобзаря на Черкащині яскраво відсвяткували "Ше.Fest" (ФОТО)

-

- Advertisment -

"Ше.Fest" – "Твоя країна! Твоя боротьба!" Під таким гаслом 12 – 13 серпня вже вчетверте у рідному селі Кобзаря – Моринцях – відбувся Всеукраїнський молодіжний фестиваль Тараса Шевченка "Ше.Fest", приурочений 100-річчю української революції. Про це повідомляють на сайті Черкаської ОДА.

"Ми раді вітати вас на Тарасовій землі, – звернувся до учасників та організаторів заходу під час його урочистого відкриття на "Просвітницькій галявині" голова Звенигородської райдержадміністрації Василь Довбуш. – Приємно, що сьогодні молоді люди не байдужі до історії рідного краю, дбають про майбутнє, зберігають та відроджують історичні цінності нашого народу. Сьогоднішній захід присвячений 100-річчю української боротьби, особливо актуально це звучить з огляду на те, що Звенигородщина в добу революції відіграла важливу роль в розгортанні боротьби за українську державність. "Ше.Fest" об’єднує нас у прагненні жити у незалежній країні, про яку мріяли не одне покоління наших земляків, він спонукає нас бути єдиною родиною, Українцями з великої літери".

Організатор та співзасновник фестивалю Юлія Капшученко-Шумейко та сільський голова с. Моринці Євген Штанько також з вітальним словом звернулись до присутніх, побажали їм цікаво творчо відпочити та духовно збагатилися.

Традиційно в рамках фестивалю "Ше.Fest" діяли: музична сцена, просвітницька, художня та дитяча галявини, майстер-класи, екскурсії, ярмарок майстрів і ще низка художніх дійств.

У події взяли участь провідні українські музичні гурти, знані поети, письменники, художники та інші митці. Зокрема, на фестивалі було представлено різножанрові композиції на вірші Тараса Шевченка.

Всеукраїнський фестиваль "Ше.Fest" відбувся за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації, місцевої влади, організований Мегамаршем вишиванок, Всеукраїнською громадською організацією "Сокіл",  Молодим народним рухом та ін.

Організатори прагнули показати Тараса Шевченка модним і актуальним, так само, як і його творчість.

Цьогорічні благодійні кошти фестивалю спрямують на допомогу багатодітній сім’ї загиблого учасника АТО.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаському парку стартував фестиваль "Дивосвіт".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x