НовиниОсвітаУ реабілітаційному центрі «Жага до життя» провели Олімпійський урок

У реабілітаційному центрі «Жага до життя» провели Олімпійський урок

-

- Advertisment -

«Олімпійський урок» провели учора для вихованців реабілітаційного центру «Жага до життя» у Черкасах. До дітей завітали параолімпійський призер Артем Манько та його тренерка Людмила Шкалікова. Захід організувало Відділення НОК України у Черкаській області. Про це повідомляє власний кореспондент vikka.ua.

Черкащанин Артем Манько займався олімпійським фехтуванням із раннього дитинства. У 12 років отримав серйозну травму, після чого повернутися до звичного виду спорту було складно. Тоді йому запропонували фехтування на візках. Це стало справою його життя, яка і принесла йому медаль Паралімпіади. У цьому році Артем Манько став срібним призером світових змагань із фехтування на шаблях. Тепер він розповідає історію свого успіху вихованцям реабілітаційного центру.

Манько олімпійський урок

«Я вважаю, що це дуже добра справа: залучати людей із інвалідністю до спорту. Адже для них це одна з небагатьох можливостей досягти чогось видатного» – розповідає спортсмен Артем Манько.

На занятті дітям розповіли, що таке фехтування, параолімпійські види спорту і Паралімпіада. Показали справжні шпагу та шаблю, а ще – провели міні-вікторину та вручили всім подарунки від олімпійського комітету.

Манько олімпійський урок

Особистий тренер Артема Манька Людмила Шкалікова, Заслужений тренер України, сподівається, що подібні заходи мотивуватимуть дітей цікавитися спортом.

«Хочеться, щоб діти подивилися на нашого Артема, який він молодець, і теж прийшли до нас на заняття. Діти із особливими потребами завжди дуже мотивовані. Якщо їм показати цю стежечку, вони завжди досягають надзвичайних висот!» – говорить Людмила Шкалікова.

Манько олімпійський урок

Зараз у реабілітаційному центрі на денному перебуванні обслуговуються 40 осіб. Це діти і молодь віком від 3 до 35 років. Усього близько 200 осіб обслуговуються тут періодично. За словами директорки центру, тут планують активніше розвивати напрямок фізичної реабілітації. Тому скоро у закладі відкриють нову спортивну залу.

«Може, наші вихованці подивляться на Артема і теж здобудуть призові місця у спорті. Діти завжди на гостей реагують добре. Їм завжди цікаві нові знайомства, хто б до нас не прийшов», – говорить Наталія Воронкіна, директорка реабілітаційного центру «Жага до життя».

Як повідомляла vikka.ua, черкаські фехтувальники здобули нагороди Чемпіонату України. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах зупинили водія на розбитому авто, який нервував

Днями, на вулиці Гетьмана Сагайдачного, що у Черкасах, екіпаж патрульних зупинив автомобіль Peugeot, в якого були наявні зовнішні пошкодження....

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x