Держпродспоживслужба Черкащини продовжує проводити систематичні перевірки соціально важливих об’єктів з питань дотримання санітарного законодавства та встановлених протиепідемічних обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.
Так, протягом лютого поточного року фахівцями служби було проведено 1104 перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів. Порушення санітарного законодавства встановленні на кожному четвертому об’єкті, інформує пресслужба Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Складено 99 протоколів про порушення санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направлено 281 припис, пропозицію щодо усунення виявлених порушень.
Зокрема перевірено:
- закладів продовольчої торгівлі – 474, у 170 з них були виявлені порушення, складено 63 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 152 приписи, пропозиції щодо усунення виявлених порушень;
- закладів непродовольчої торгівлі – 249, у 61 з них були виявлені порушення, складено 16 протоколів про адмінправопорушення, керівникам направлено 57 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;
- закладів громадського харчування – 114, у 43 з них були виявлені порушення, складено 11 протоколів про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 40 приписів, пропозиції щодо усунення виявлених порушень;
- агропродовольчих ринків – 76, у 6 з них були виявлені порушення, складено 1 протокол про адмінправопорушення, керівникам направлено 6 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;
- перукарень та салонів краси – 42, у 6 з них виявлені порушення, складено 2 протоколи про адмінправопорушення, керівникам направлено 5 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;
- закладів освіти – 149, у 22 з них були виявлені порушення, складено 6 протоколів про адмінправопорушення, керівникам направлено 20 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
Серед найбільш характерних порушень протиепідемічних вимог на перевірених об’єктах є недотримання режиму вологого прибирання та дезінфекції громадських приміщень, не проведення щоденного температурного скринінгу працівників, відсутність антисептиків та паперових рушників у санвузлах, потреба у додатковому оновлені відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, порушення щодо збору використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією та ін.
Як повідомляв сайт vikka.ua, медики Черкащини навчаються правилам вакцинації від коронавірусу.