НовиниЧеркащинаМедики Черкащини навчаються правилам вакцинації від коронавірусу

Медики Черкащини навчаються правилам вакцинації від коронавірусу

-

- Advertisment -

Навчання мобільних бригад медиків для проведення щеплень від коронавірусу стартувало у Черкаській медичні академії. Близько двадцяти медпрацівників прибули до обласного центру на дводенний тренінг, підчас якого дізнаються про правила організації і техніки проведення імунізації. Також вони навчаться надавати невідкладну допомогу під час розвитку післявакцинальних реакцій та можливих ускладнень.

Про це з місця події повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, сьогодні, 3 березня, на базі Черкаської медакадемії розпочав свою роботу тимчасовий навчальний центр з вакцинації від коронавірусної інфекції. Сюди прибули чотири мобільні бригади з різних районів області. Протягом двох днів вони отримають як теоретичні, так і практичні знання, а в п’ятницю розпочнуть проводити вакцинацію медперсоналу в своїх районах.

«Сьогодні тренери області, які пройшли навчання в Києві, розпочнуть передавати свій досвід чотирьом бригадам Черкащини. Кожна з груп медиків, які прибули на навчання, отримає ноутбук. Кошти на техніку було виділено з держбюджету та передано Міністерством охорони здоров’я», – повідомила заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

Наразі в області пройшла спеціальне навчання лише одна бригада зі Звенигородського медичного центру. Саме ці медики зараз проводять вакцинацію. Вже за два дні до них приєднаються мобільні групи з Уманського, Смілянського, Золотоніського та Черкаського районі.

Спершу медики пройдуть теоретичну частину, розберуть саму вакцину, з якою працюватимуть, розподілять функції між членами кожної з бригад. Також вони дізнаються, як облаштувати стіл для проведення вакцинації, як утилізувати відходи. Оволодіють правилами безпеки як для самих себе, так і для пацієнтів.

Вже завтра мобільні бригади перейдуть до практики на тренажерах. Зокрема, оволодіють технікою надання допомоги під час анафілаксії (Ред. Анафілактичний шок може виникати на будь-який лікарський засіб, у тому числі і на імунобіологічні препарати). Розберуть аптечку по наданню невідкладної допомоги. Окрім цього медики навчаться подавати звіти про проведену вакцинацію до електронної системи МОЗ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, унікальна операція на серці стала доступною черкащанам.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x