НовиниЧеркащинаУ Корсунь-Шевченківському грають вистави по радіо

У Корсунь-Шевченківському грають вистави по радіо

-

- Advertisment -

Вже п’ять років у Корсунь-Шевченківському на місцевому радіо здійснює свою діяльність аматорський колектив «Театр перед мікрофоном», який діє при Корсунь-Шевченківському районному будинку культури.

У своїх передачах вони грають сучасні та класичні вистави. За 2020 рік «На хвилі Корсуня» вийшло 192 трансляції, інформує пресслужба Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

«Ми пам’ятаємо, що ще в дитинстві ми слухали такі передачі і з нетерпінням чекали їх. Адже не завжди і не у всіх була можливість відвідати столичні театри, одеський, львівський чи в Черкасах. А вистави по радіо і були для нас тим острівцем духовності, який формував наші смаки, давав можливість познайомитися з класикою. Тож і чекали з нетерпінням нових вистав так, як чекають сьогодні наші корсунці вистав аматорського колективу «Театр перед мікрофоном», – зазначають учасники колективу.

Режисер та очільник театру, Заслужений працівник культури України Михайло Костянтинович Волков, розповідає як народилася ідея створити передачу «Театр перед мікрофоном».

За його словами, все почалося з тих монологів, які йому довелось проголошувати у виставах та на святах, приурочених видатним подіям. Він виступав у образі Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Тараса Шевченка, Павла Чубинського. Потім захотілося передати свій талант іншим і принагідно створити культурний проєкт.

«Я працював 28 років заввідділом культури і не раз очолював журі різних літературних конкурсів, чув як читають різні твори. Тож і залучив тих, хто хотів відкрити в собі нову грань нерозтраченого таланту. Якщо комусь здається, що підготувати радіовиставу просто, то він дуже помиляється. Адже треба не просто прочитати текст, до цього готуватись. Ознайомитися з текстом вдома, вникнути в роль, пройнятись нею, щоб міг слухач сказати «Вірю». А на репетиціях вже спільно обробляти кожне слово, кожну репліку», – зазначив Михайло Волков.

І звичайно ж, режисеру доводилося працювати над тим, щоб тексти звучали чітко, ясно, зрозуміло, бо головний інструмент актора «Театру перед мікрофоном» – це його голос та інтонація.

А почалося все з літературно-музичної композиції – реквієму «Пливе кача», яка присвячена героям Небесної сотні та воїнам на сході України. Вистава створена за творами Володимира Метелиці, Світлани Демиденко, Анастасії Вовчанівської, Любові Каракай, українського православного молитовника. А прозвучала у виконанні Тетяни Колісник та Михайла Волкова.

Колектив уже створив 35 вистав і кожна з них вирізняється оригінальністю та неповторністю.

«Театр перед мікрофоном» поставив такі вистави: «Пливе кача», «Ми – незборимий народ», «Молитва», «День правди»», «Узурпатор. Майдан на крові», «Останній правитель династії Києвичів», «Посвята», «Я скучив за тобою, Україно», «Свою Україну любіть», «Об’єднайтесь і в Україні спорудіть державу правди і закону, «На Корсунь. За волю, за честь, за життя, за народ»

Схильні актори і до постановок класиків. Вони відтворили образи героїв «Кайдашевої сім’ї» І.Нечуя-Левицького, «Наталки Полтавки» І.Котляревського, «На перші гулі» С.Васильченка, «По ревізії» Марка Кропивницького, «За сиротою», «Бог з калитою».

Також у своїх композиціях Михайло Вовков використовує твори талановитих земляків: Василя Бур’яна, Станіслава Двірняка, Володимира Метелиці, Анни Савранської, Бориса Кириченка, Любові Каракай, Івана Пруса.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Воронов пішов із посади очільника «освітнього» департаменту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x