додому Новини Безпека У Каневі простерилізували більше 50 тварин

У Каневі простерилізували більше 50 тварин

0
Правильному поводженню з безпритульними тваринами та гуманним шляхам регулювання їх чисельності поділилися представники Міжнародного благодійного фонду ТОВ «Чотири лапи Україна», які минулого тижня приїхали до Канева з акцією стерилізації. Про це повідомляє Канівська міська рада.
Це не перша така акція в нашому місті.
Загалом команда представників «Чотири лапи Україна» складається з 5 осіб – це два ветеринари, два ловці тварин, асистент по догляду за тваринами. У арсеналі команди «Чотирьох лап» є спеціальний автомобіль та мобільна операційна, в якій власне і проводять операції. Відлов тварин відповідно до ситуації може проводитися з застосуванням снодійного. Хоча в більшості випадків ловці намагаються обійтися без цього препарату. Волонтери розповідають, що з відловом тварин їм завжди допомагають місцеві зоозахисники з Канева, які чітко знають локації на яких знаходяться безпритульні тварини та їх кількість. Операції та післяопераційний догляд проводять під пильним наглядом спеціалістів.
Спеціаліст з післяопераційного догляду Іван каже, що з моменту останнього візиту команди «Чотири лапи України» ситуація з безпритульними тваринами у Каневі значно покращилася. Його слова підтверджує і директор КП «Місто» Дмитро Шайдаров.
– За 5 днів роботи в Каневі, організації «Чотири лапи» вдалося простерилізували 53 собаки. Їх також вакцинували від сказу, ідентифікувала, а дані внесли в спеціальний реєстр, ˗ розповідає Дмитро Шайдаров. – Загалом у Каневі завдяки програмі регулювання чисельності безпритульних тварин, на яку щорічно виділяються кошти з місцевого бюджету, а також співпраці з волонтерськими організаціями та місцевими зоозахисниками простерилізовано близько 90% безпритульних тварин.
Фахівці з команди «Чотири лапи Україна» застерігають канівців та жителів громади від практики самовигулу тварин та не рекомендують «пічкати» їх гормональними препаратами, які пригнічують сексуальний потяг.
– Категорично не рекомендуємо давати тваринам пігулки, які пригнічують сексуальні інстинкти. Гормони, які містять ці препарати накопичуються в тілі тварини. Вони нікуди не зникають і пізніше провокують розвиток онкології, мастопатії, запалення внутрішніх та зовнішніх статевих органів, в основному молочних пакетів. Єдиним гуманним способом регулювання чисельності безпритульних тварин є стерилізація. Також варто пильнувати за тваринами і не відпускати їх на самовигул, – наголошують волонтери.
Читайте також: переселенці та пенсіонери, які опікуються безпритульними тваринами, можуть принести їх на безкоштовну стерилізацію

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version