додому Новини Черкащина Новий тральщик «Черкаси» з’явиться в складі ВМС України

Новий тральщик «Черкаси» з’явиться в складі ВМС України

0

Військово-Морські Сили ЗСУ анонсували появу аналога морського тральщика «Черкаси» – символу спротиву російської окупації у Криму у 2014 році. Про це заявив віце-адмірал Олексія Неїжпапа.

«Можливо, це не будуть ті «Черкаси», на яких служив я, але на цьому кораблі буде дух його героїчного попередника. І ви про це скоро дізнаєтесь», – зазначив Олексій Неїжпапа.

Нагадаємо,  Тральщик «Черкаси» був останнім кораблем українських ВМС, екіпаж якого чинив опір російським агресорам у Криму в 2014 році. На початку спротиву 14 військових моряків підтримували дії агресора, тоді командир вирішив висадити їх з корабля. Частина екіпажу, яка залишилась, декілька разів намагалась вирватися з бухти озера Донузлав. Але спроби були невдалими, тому воєнні тримали кругову оборону. Вже 25 березня 2014 року росіяни понад дві години штурмували корабель і зрештою захопили його, після чого тральщик відвели до берега, а екіпажу дали годину на те, щоб покинути судно. Загалом протистояння російським військовим тривало три тижні.

За даними розвідки, у квітні 2022 року тральщик знаходився у водах Севастополя.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version