НовиниЧеркащинаУ Каневі пройшли урочистості з нагоди річниці перепоховання Тараса...

У Каневі пройшли урочистості з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка

-

- Advertisment -

Щороку 22 травня українці йдуть до могили Тараса Шевченка як до національної святині. 163 роки тому домовину з тілом поета перевезли в Україну і поховали на Чернечій горі – мальовничій околиці Канева, історія якої сягає глибини століть. Тож з цієї нагоди у Каневі традиційно пройшли пам’ятні заходи. Повідомляє Канівська міська рада.

Зранку учасники традиційної пішої ходи рушили від площі Соборної до підніжжя Тарасової гори. Біля пам’ятника Івану Підкові вони разом з Канівським міським головою Ігорем Ренькасом доєдналися до делегації керівництва області на чолі із начальником Черкаської ОВА Ігорем Табурцем, а також начальником Черкаської РВА Валерією Бандурко та поклали квіти.

Офіційні заходи продовжилися на Чернечій горі. Священнослужителі різних релігійних конфесій провели молебень за упокій душі Кобзаря. Представники влади, громадськість, військові, депутати вшанували пам’ять Тараса Шевченка, поклавши квіти на його могилу.

– Тарас Григорович зміг передбачити велику Україну і великий український народ. Його Кобзар не тільки прожив крізь століття. Його “Заповіт” актуальний сьогодні, як ніколи. Бо він про наші цінності, боротьбу, незламність, волю, – наголосив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Також цього дня член Всесвітньої бурштинової ради Галина Симха оголосила про присвоєння першої відзнаки «Лицар великого серця» Тарасу Шевченку, урочисто передавши її начальнику Черкаської ОВА Ігорю Табурцю.

Потому присутні мали можливість насолодитись виступами Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки, учасників І міжнародного музичного фестивалю «Заповіт», побувати на літературно-мистецькому колі «Шевченковий блокпост».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міський депутат допоміг асфальтувати двори у Черкасах (ВІДЕО)

У дворі одного з Черкаських ОСББ зробили ямковий ремонт. Для мешканців вартість непідйомна, тому шукали, хто зможе допомогти. Інформує...

На війні з росією загинув бойовий медик з Умані

На війні загинув воїн-захисник, бойовий медик, старший солдат Щербатюк Сергій, 1984 року народження. Про це повідомляє міська голова Умані...

Цікаве:

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...

Ювелірні вироби як інвестиція: що потрібно знати

Економічна ситуація у світі не характеризується стабільністю, тому виникає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x