НовиниЧеркасиУ Кам'янці замалювали Пушкіна, а в Черкасах «поправили» табличку...

У Кам’янці замалювали Пушкіна, а в Черкасах «поправили» табличку Герою СРСР

-

- Advertisment -

У Кам’янці Черкаської області невідомі вночі замалювали червоною фарбою пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор музею Пушкіна та Чайковського Олександр Мушта. А в Черкасах на памятнику герою срср замінили табличку.

“Вночі Пушкіна замалювали червоною фарбою. Я вважаю, що пам’ятники Олександру Пушкіну й російським декабристам треба прибрати з центральної частини міста в парк на околиці. Зробити це цивілізовано, щоби їх не обливали фарбою. Обидва монументи — це пам’ятники російської імперської доби. Я пропонував це зробити ще в березні, бо очікував подібних учинків. Однак міська рада вирішила піти шляхом опитування городян. Мерія боїться, що в разі демонтажу сюди не поїдуть туристи. Я вважаю, що туристи приїздять подивитися на Тясминський каньйон, покататися човнами річкою, але аж ніяк не до Пушкіна”, – сказав Мушта.

Міський голова Кам’янки Володимир Тірон каже, що рішення про демонтаж ще немає. Це рішення ухвалюватимуть, порадившись із громадськістю.

“Тут був маєток Давидових. Сюди їздив Пушкін і було Південне товариство декабристів. Якщо скульптури демонтувати, то туристів стане менше”, — вважає міський голова.

У Кам’янці окрім Пушкіна жив і творив композитор Петро Чайковський. У селі Тимошівка біля Кам’янки народився відомий польський композитор Кароль Шимановський.

Тим часом у Черкасах «поправили» напис на памятнику визволителю Черкас Вахтангу Чиковані. Цей монумент стоїть біля ЗОШ № 12. Напис на ньому здійснений російською мовою: «Герой советского союза Вахтанг Чиковани».

З ініціативою змінити напис звернувся депутат Черкаської міської ради Володимир Друмашко. Замість «Герой СРСР» встановили табличку із написом «гідний син грузинського народу».  

Як зазначено у Вікіпедії, Вахтанг Чіковані народився в Грузії. В грудні 1943 року при визволенні міста Черкаси за власної ініціативи очолив підрозділ піхотинців та штурмом оволодів будівлею Палацу піонерів — потужним опорним пунктом німців. В лютому 1944 року, замінивши вибулого з ладу командира роти лейтенанта Уколова, з групою бійців непомітно переправився через річку Рось в районі селища Стеблів Корсунь-Шевченківського району. Група вийшла в тил ворога і раптово атакувала противника. Група бійців переправилась на протилежний берег, тим самим змусивши ворога підступати. В цьому бою німці втратили близько роти солдат, 60 осіб здалось в полон. Переслідуючи ворога, група радянських воїнів звільнила 2 населених пункти. У бою за село Водяники Звенигородського району 1 березня 1944 року Вахтанг Володимирович загинув від осколка міни.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Новорічні листівки з бажаннями та обійми з іграшковим хібукі – таку новорічну арт-терапію провели для дітей-переселенців. Захід організували Центр надання адміністративних послуг та міський центр соціальних служб. Разом з психологами діти виготовляли ялинки і писали свої бажання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x