НовиниЧеркащинаУ Чигиринському лісгоспі планують відтворити 176 гектарів лісів

У Чигиринському лісгоспі планують відтворити 176 гектарів лісів

-

- Advertisment -

Чигиринські лісівники в умовах воєнного стану продовжують свою роботу в штатному режимі. У той же час виконують завдання для посилення обороноздатності країни. Допомагають теробороні, співпрацюють з волонтерами та здійснюють гуманітарну допомогу в зони бойових дій. Повідомляють на сайті Ліси Черкащини.

lis-ck.gov.ua

У Чигиринському лісгоспі відтворення лісів заплановано на загальній площі 176,1 га. Крім того, буде проведено сприяння природному поновленню на площі 39,5 га.

Під час запланованих лісокультурних робіт чигиринські лісівники створять 53,1 га лісових культур сосни, 107,2 га – дуба та 12 га – інших листяних порід. Для цього в лісових розсадниках виростили 1,3 млн шт. сіянців деревних та чагарникових порід. Посадкового матеріалу цілком достатньо, аби забезпечити ним усі структурні підрозділи підприємства.

Чигиринські лісівники планують висадити 316 тис. шт. сіянців сосни, 357 тис. шт. сіянців дуба та 23 тис. шт. сіянців інших листяних порід. Крім того, лісові культури будуть створювати й шляхом висівання лісового насіння, планують висіяти 1200 кг насіння основних лісоутворюючих порід.

Усього в лісгоспі заготовили 15,5 тонн лісового насіння. Найближчим часом, за сприятливих погодних умов та стабільної ситуації на підпорядкованих територіях, насіння буде висіяне у лісові розсадники на загальній площі 2 га. Зокрема, висіватимуть насіння сосни, дуба, липи широколистої, акації білої та ін.

lis-ck.gov.ua

«Наразі триває процес переробки шишок сосни звичайно. Підприємством закупило нове сучасне обладнання з метою оптимізації процесу добування насіння сосни звичайної. Зокрема ми придбали сушильні камери з контролем вологості повітря, стелажі, барабан для обробки шишок, обезкрилювач для насіння, гравітаційний сепаротор для насіння, установки для вакуумного очищення, мембранний насос та ін. Усього плануємо переробити 5 тонн шишок та отримати 50 кг якісного насіння сосни звичайної», – зауважує директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр.

Восени 2021 року було було проведено підготовку ґрунту та глибоке рихлення на площі 40,6 га. Таким чином створені оптимальні умови для садіння майбутнього лісу.

Головне, як зазначає Роман Фендюр, сподіватися на мир. А лісівники свою роботу знають, і як ніколи надіються, що цьогоріч навесні лісокультурні роботи вдасться виконати в оптимальні терміни.

Читайте також: черкаські надзвичайники просять: паліть ворога, а не очерет

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x