НовиниОсвітаУ черкаському виші обговорили актуальність стандартів журналістики у сучасній...

У черкаському виші обговорили актуальність стандартів журналістики у сучасній медіасфері

-

- Advertisment -

Що являє собою сучасний медіапростір, чи актуальні нині стандарти журналістики, як знайти зерно правди в інформаційному хаосі. На ці та інші питання шукали відповідь у Черкаському державному технологічному університеті, де проходило блог-кафе «ЗМІни у стандартах журналістики: маніпуляції та різнобічність подачі інформації».

Це перше блог-кафе у межах мініпроєкту «Блогерство та журналістика: різнобічність інформації у питанні війни» Дениса Цюри — амбасадора Програми по відновленню порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир в цифровий час». На Черкащині проєкт упроваджують спільно ЧДТУ та громадська організація «Центр соціальних комунікацій».

Учасники зустрічі отримали нагоду дізнатись більше про стандарти журналістики у сучасних ЗМІ і навіть проаналізувати їх дотримання, подискутувати на тему актуальності та авторитетності у медіасфері як засобів масової інформації, так і блогів. Окрім того, обговорили тонкощі орієнтування в медійному просторі та розглянули конкретні приклади маніпулятивного викладу інформації, особливо в матеріалах політичної тематики. Також спробували уявити, якою могла б бути будь-яка виборча кампанія, якби на час її проведення раптово зникли всі ЗМІ.

«Коли створював свій мініпроєкт, перше, що спало на думку у контексті миру і війни — засоби масової інформації. Мою увагу давно привертало явище різнобічного відображення війни в Україні не лише серед українських та російських медіа, а й західних. Аби одразу не звертатись до питань ідеології, політичних позицій та інших провокативних тем, я вирішив привернути більше уваги до проблем маніпуляцій у ЗМІ та інформаційної війни. На мою думку, в питанні досягнення миру значно більше уваги потрібно приділяти саме критичному мисленню, адже воно гарантує тверезе та здорове сприйняття інформації», — пояснює свій вибір теми блог-кафе та мініпроєкту в цілому амбасадор Денис Цюра.

Така тематика неабияк зацікавила учасників блог-кафе. То ж уже від другої зустрічі, яка запланована в межах мініпроєкту «Блогерство та журналістика: різнобічність інформації у питанні війни», чекатимуть ще більше кейсів та ще більш активних дискусій.

Блог-кафе — публічні майданчики роботи амбасадорів проєкту «Мир в цифровий час», мета якого — сформувати можливості порозуміння для лідерів громад в Україні, посилити в суспільстві ідеї діалогу заради примирення як важливої умови сталого розвитку країни, її європейської інтеграції. На Черкащині пройде десять таких заходів.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Як повідомляла vikka.ua, один із черкаських вишів – у числі найкращих в Україні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x