НовиниЧеркасиУ Черкаському медичному центрі допомагають людям із ВІЛ народити...

У Черкаському медичному центрі допомагають людям із ВІЛ народити здорових дітей (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Практично стовідсоткова імовірність жити повноцінно і народити здорових дітей. Цю можливість ВІЛ-інфікованим людям надає лікування, яке доступне у Черкаському спеціалізованому медичному центрі. Особливу увагу тут приділяють лікуванню жінок із позитивним статусом та дітей, які народжені від ВІЛ-інфікованих матерів. Інформує власкор ВІККА

Запобігти передачі вірусу малюкові можливо ще на етапі вагітності, пояснюють лікарі. Тому так важливо проходити обстеження жінкам при надії. За умови лікування вагітної ймовірність зараження дитини значно скорочується. При цьому важливо виключити грудне вигодовування.

НАДІЯ ПРОКОПЕНКО, ЛІКАР-ПЕДІАТР:

Ці діти перебувають на обліку до півтора року, і коли ми повинні зробити ті аналізи, які ми повинні зробити, і вони підтверджують, що дитина не отримала ВІЛ від матері і вона здорова, вона знімається з обліку.

Якщо ж ВІЛ-позитивний статус у дитини підтверджується, їй потрібен пожиттєвий прийом ліків. Антиретровірусна терапія пригнічує збудник хвороби. Препарати видають у центрі безкоштовно. Кожен віковий період, від немовлят до підлітків, потребує особливого підходу. Тому до процесу долучаються психологи та соціальні працівники.

НАДІЯ ПРОКОПЕНКО, ЛІКАР-ПЕДІАТР:

Це дитина, їй треба пояснювати, для чого пити ліки, чому їх потрібно пити кожен день. Дитині потрібно більше часу приділити. Треба проговорити особисто з нею.

Доброзичливе ставлення фахівців центру підтверджують і пацієнти.

ВІКТОРІЯ, МАМА ДВОХ ДОНЬОК:

Здивована. Бо перед цим ми жили в Маріуполі, то там приходили, постійно грубили лікарі. Тут усі ввічливі, щось спитаєш, тобі розкажуть. Назначать те що треба.

Діти, які отримують антиретровірусну терапію, мають усі можливості повноцінно навчатися, спілкуватися з однолітками. А в майбутньому — народжувати здорових дітей.

НАДІЯ ПРОКОПЕНКО, ЛІКАР-ПЕДІАТР:

Я їх починала вести, коли їм було 5 років, 7 або з народження. Виросли діти, які створили сім’ю, які мають своїх дітей. І ці діти ВІЛ-негативні.

Родинам, які виховують дітей із вірусом імунодефіциту, держава надає грошову допомогу. Оформити виплати допомагають фахівці у цьому ж центрі.

ІРИНА КРАВЧЕНКО, ГОЛОВНИЙ БУХГАЛТЕР ЦЕНТРУ:

Для грошової допомоги потрібен пакет документів, який зазначений згідно чинного законодавства. Це заява зі вказанням номер картки, куди перераховувати кошти, паспортні дані, свідоцтво про народження дитини.

Ірина Білоус

На Черкащині показник передачі ВІЛ від матері до дитини за 30 років роботи центру скоротився від понад 30% практично до нуля. Говорить директорка закладу. Це стало результатом комплексної багаторічної роботи медиків. Нині у закладі допомагають ВІЛ-позитивним людям народити здорових дітей.

ІРИНА БІЛОУС, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ:

Приблизно за рік це десь 60-70 жінок вагітних, які спостерігаються і народжують у нас. На зараз більше двохсот дітей, які народжені від ВІЛ-інфікованих матерів, яких ми спостерігаємо.

Дивіться також:

У Черкаському медичному центрі людям із ВІЛ надають комплексну допомогу безкоштовно (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x