НовиниЧеркащинаУ Черкаському медичному центрі людям із ВІЛ надають комплексну...

У Черкаському медичному центрі людям із ВІЛ надають комплексну допомогу безкоштовно (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Жити повноцінно із ВІЛ-позитивним статусом можливо. Головне – вчасно пройти діагностику і отримувати постійне лікування. На цьому наголошують у Черкаському спеціалізованому медичному центрі. Тут безкоштовно обслуговують близько 4 тисяч осіб, в яких виявлено вірус імунодефіциту. Повідомляє власкор ВІККА

Щоб проститояти вірусу, Вікторія має регулярно приймати ліки та проходити обстеження. Нині прийшла на чергову консультацію до лікаря. Раніше жила і лікувалася в іншій області. Каже, якість послуг у Черкасах набагато вища.   

ВІКТОРІЯ, ПАЦІЄНТКА ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ :

“Я точно знаю, коли мені треба обстежуватися, здавати вірусне навантаження і CD4. У тому місці, звідки я переїхала, я здавала кров, але я не знала взагалі, на що я її здаю. Ніяких результатів. Може, лікар і відстежував, та я, як пацієнт, взагалі не знала що це таке. По переїзду сюди мене проконсультував лікар, соціальний працівник, я чітко знаю свої показники”.

У цьому ж центрі пацієнти безкоштовно отримують ліки відповідно до призначення. Їх постачає держава та міжнародні організації. Працює також маніпуляційний кабінет, де забирають матеріали для проведення аналізів. 

За рахунок пожиттєвого прийому антиретровірусних препаратів люди з ВІЛ-інфекцією можуть зберігати нормальний стан здоров’я і припиняють розповсюджувати вірус. Переривати прийом ліків не можна. Тож у центрі подбали, щоб пацієнти мали все необхідне для підтримки власного стану. 

Ірина Білоус

ІРИНА БІЛОУС, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ:

“Ми надаємо послуги з діагностики, лікування та лабораторного супроводу ВІЛ-інфекції як у дорослих, так і у дітей. Окрім того, ми надаємо послуги по лікуванню туберкульозу на первинці. Зараз ми починаємо працювати по мобільній паліативній допомозі, тому що специфічні захворювання, часто люди потребують догляду на дому”. 

У центрі ведуть прийом лікарі-інфекціоністи, педіатр, сімейний лікар, психологи, соціальні працівники. За рахунок комплексу послуг, які надає центр, пацієнти мають можливість жити повноцінно. 

ІРИНА БІЛОУС, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ:

“З цим живуть. І ми дотичні до того, щоб давати можливість людям жити. Ми по факту ота остання межа, яка дає людям з такими діагнозами, як ВІЛ, туберкульоз, жити. І жити активно, нормально”.

У закладі допомагають жителям Черкас, області і тим, хто сюди переїхав. Звертатися на безкоштовну консультацію щодо питань, пов’язаних із ВІЛ, можна без направлення.

Дивіться також:

Черкаські медики “швидкої” отримали 9 нових автомобілів (ВІДЕО)

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x