Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські медики "швидкої" отримали 9 нових автомобілів (ВІДЕО)

Черкаські медики “швидкої” отримали 9 нових автомобілів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Дев’ять нових автомобілів отримав обласний центр екстреної меддопомоги. Деякі закупили за кошти благодійних організацій, інші – передали з-за кордону. Вартість такого підсиленя для “швидкої” –  близько 20 млн гривень. Ключі від нових автівок особисто медиками вручили представники МОЗ, ВООЗ, обласної та місцевої влади. Повідомляє власкор ВІККА.

«2 автомобіля класу С – це реанімації, які закуплені за фондом United 24 першою леді Оленою Зеленською. 2 автомобіля, які  закуплені за рахунок іноземних партнерів – це 2 автомобіля мерседес. І 5 автомобілів, які закуплені Всесвітньою організацією охорони здоров’я», – розповідає директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги Ігор Фесун.

Такі автівки допоможуть екстреній допомозі рятувати не лише черкащан. Водій швидкої Олег розповідає, що разом з медиками двічі їздив на деокуповані території. Найбільше проблема там – дістатися до хворого. Ці ж автівки є всюди прохідні.

«Дороги дуже складні, не те слово. Їдеш прямо, в прямому сенсі слова, між осколками, між розірваними чи не розірваними, бог його знає. Але дуже багато і дороги складні. Оці машини, нічим їх не заміниш – це дуже хороші машини», – зазначає водій Олег Типаленко.

З проблемами на дорогах зіткалися й у рідній місцевості, розповідає фельдшер Золотоніської “швидкої”.

«Буває застрявали, то викликали до себе іншу машину, щоб дістати швидку. А у такої машини буде більша прохідність, тому можливо буде менше таких випадків», – каже Олександр Дудаченко, фельдшер швидкої допомоги Золотоніської підстанції Лівобережної станції швидкої медичної допомоги.

Троє отриманих автомобілів залишаться у Черкасах, інші – підсилять роботу Смілянської, Лівобережної та Уманської станції. Вони мають усе необхідне. Тож готові відразу стати до роботи.

«Там є апарат азд – це зовнішній дефібрилятор, автоматичний. Є кисень, є травматична укладка, є відсмоктувач. Тобто надати першу допомогу невідкладну буде чим», – каже фельдшерка з медицини невідкладних станів Наталія Кисіль.

Медики розповідають, що ці авто – це важлива допомога для них. Бо ж допоможуть дістатися до хворого навіть по бездоріжжю. Глибокі калюжі, бруд їм не завадять на шляху до порятунку.

 

Читайте також:

Нардеп від уманського округу Антон Яценко сфотографувався із прапором Батареї управління та артилерійської розвідки 3 окремої штурмової бригади «Азов». Це фото викликало обурення зі сторони військового черкащанина Дмитра Кухарчука. 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x