НовиниСпортУ «Черкаських Мавп» є ресурс і потенціал вийти зі...

У «Черкаських Мавп» є ресурс і потенціал вийти зі складної турнірної ситуації, – Руслан Отверченко

-

- Advertisment -

Новачок «Черкаських Мавп» Руслан Отверченко вдруге у кар’єрі гратиме за наш клуб. Атакувальний захисник був важливим гравцем «Мавп» у сезоні 2018/19.

Зараз Руслан прийшов у непростий для команди час, і готовий допомогти якнайшвидше покращити результати в Суперлізі Паріматч. У своєму інтерв’ю снайпер розповів пресслужбі БК про адаптацію в команді та поділився планами на сезон.

Руслане, вітаємо тебе знову у «Черкаських Мавпах». Ти в клубі вже тиждень. Що можеш сказати про свої перші дні в команді? Які налаштування на найближчі місяці?

Радий повернутися. В Черкасах я не вперше, мені все подобається. Головне зараз, щоб всі хлопці вийшли з карантину і одужали після травм. Щоб ті, хто хворіли набрали форму, я в тому числі. Всі все розуміють і зконфентровані на одній меті – підніматися із дна турнірної таблиці. Треба доводити, що «Черкаські Мавпи» не мають бути на останньому місці – це точно. Підніматися у турнірній таблиці, займати якомога вище місце у зоні плей-оф і боротися з кожним суперником.

Ти починав сезон у складі «Будівельника». Як виник варіант із «Черкаськими Мавпами»?

Можна сказати, я навіть не починав у «Будівельнику», я там провів одне тренування і все. А далі виникла зовсім інша ситуація. Потім вся команда, і я в тому числ,і заразилася коронавірусом. Через два тижні я видужав, а згодом на мене вийшли «Черкаські Мавпи». Я не довго думав, рішення підписати контракт прийняв досить швидко.

Минулий сезон ти провів у складі «Прометея», а цього сезону тривалий час був без клубу. Чому так довго не міг визначитися, де продовжити кар’єру?

Я в Києві грав за «Шаманів» у Лізі монстрів, суто у своє задоволення. Чому був без клубу? Навіть не знаю. Я не проходив передсезонні збори із жодним клубом. Перед стартом сезону було кілька пропозицій, але вони мене не влаштовували. А потім все затихло з пропозиціями, почався сезон і я щоб підтримувати форму почав грати у Лізі монстрів.

Як почуваєш себе зараз?  На якому рівні ти зараз від своєї оптимальної форми?

Десь на відсотків 30-40%. Я з кожним днем себе відчуваю все краще, трохи додаю у швидкості. Починаю краще відчувати ігровий ритм.

Наскільки складно набирати форму після коронавірусу? Адже у багатьох гравців виникають певні ускладнення, хтось травмується.

У мене проблема не тільки в тому, що я хворів на ковід. Справа в тім, що я не проходив передсезонні збори з командою. Це удвічі складніше. Не було нормальних тренувань, не закладав базу ОФП. Тому зараз значно складніше. Але я очікував, що буде гірше. Було дуже складно у перші дні. Зараз набираю форму, поступово стає легше. Очікую, що скоро прийду до оптимального стану і допоможу команді.

Що можеш сказати про рівень цьогорічного чемпіонату?

На майданчику я ще ні з ким не стикався, окрім «Дніпра». Очевидно, що чемпіонат дуже конкуретний. Багато рівних команд. Команди рівні як у першій половині таблиці, так і в нижній. Цим і цікава Суперліга цьогоріч. Додалося кілька нових команд. Головне, щоб не було багато складностей, пов’язаних із пандемією, щоб не було зупинко. А загалом чемпіонат дуже цікавий і непередбачуваний.

Після непоганого сезону у «Мавпах» (10.7 очка за гру) ти перейшов до «Прометея», де команда здобула бронзові медалі, однак твоя статистика не була найкращою (4.2 очка). Грати у Черкасах – хороша можливість для тебе вийти на свій рівень попередніх сезонів?

Так, це хороша можливість. Радий знову грати у Черкасах, мені тут все звично. Минулого разу в команді мені все подобалося. Зараз, коли я наберу форму, то все буде добре. У «Прометеї» була дещо інша ситуація. Як би я не грав, добре чи погано, у мене була інша роль. Тренер намагався мені довести, що в цій команді інші хлопці будуть лідерами. Я приймав це. Я особливо і не рвався у лідери, для мене важливо, щоб команда перемагала. Якщо команда виграє – це показник. Зрозуміло, індивідуальні показники важливі, на них звертають увагу. Але для мене пріоритет – командний результат.

Ти повернувся до Черкас у непростий для команди час. Результат «Мавп» у сезоні – 1-10. Як вважаєш, чи є у команди потенціал і резерви для того, щоб якнайшвидше покращити своє турнірне становище?

Очевидно, що є резерв. Результат, який є зараз, він абсолютно не справедливий. Команда мала багато травмованих гравців, заражених коронавірусом. Хлопці грали молодим складом, тому так багато поразок. Цим результатам є об’єктивні причини. У «Мавп» є ресурс і потенціал вийти із цієї ситуації. Якщо вдасться всі проблеми відкинути і увійти в ритм, то команда може стати дуже конкуретною. Цьогоріч зібрався дуже непоганий склад, є перспективна молодь, яка вже зараз допомагає. Разом з ними досвідчені гравці, які вже пограли разом певний час. Впевнений, що ми покращимо результат.

Наступні матчі Руслан Отверченко проведе у Кубку України. 2-го та 4-го жовтня «Мавпи» зіграють проти «Політехніка». Трансляція буде на нашому сайті.

Як повідомляв сайт vikka.ua, стали відомі дати матчів «Черкаських Мавп» у Кубку України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x