НовиниЧеркасиУ черкаській лікарні незабаром запрацює нове відділення екстренки

У черкаській лікарні незабаром запрацює нове відділення екстренки

-

- Advertisment -

Уже зовсім скоро у КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» запрацює нове відділення екстреної медичної допомоги. Тут будівельні роботи вже на фінішній прямій.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

chmr.gov.ua

«В умовах децентралізації КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» буде виконувати функції лікарні інтенсивного лікування. Саме тому важливо було зробити реконструкцію приймального відділення з добудовою відділення екстреної медичної допомоги. Це допоможе забезпечити сучасні вимоги щодо надання екстреної допомоги. Раніше відділення мало досить обмежені можливості», – говорить заступник директора Третьої лікарні Віталій Григор’єв.

У Третій міській лікарні розширили приймальне відділення, утеплили зовнішні стіни і покрівлю, замінили вікна на металопластикові зі склопакетами, виконали мережу освітлення. Додатково тут створять 12 ліжко-місць. У оновленому відділенні працюватиме 5 лікарів.

Відділення працюватиме цілодобово, а пацієнти у невідкладних станах будуть доставлятися безпосередньо до відділення, перебуватимуть на діагностичних ліжках. Там медики проводитимуть усі необхідні обстеження, надаватимуть невідкладну допомогу та відправлятимуть у профільне відділення після встановлення остаточного діагнозу.

У відділенні можна буде проводити УЗД-дослідження, фібро-гастроскопію, моніторинг життєвих функцій і стабілізацію життєвих показників. Закуплене нове обладнання: електрокардіограф, кисневі концентратори, монітори пацієнта, апарат ШВЛ, апарат УЗД.

«Раніше пацієнти перебували в коридорі, очікували, поки їх оглянуть, підійде лікар, а тепер вони будуть знаходитися на комфортних ліжках, де буде проводитися діагностичний процес. Це значно покращить комфорт пацієнта та роботу лікарів і персоналу», – зауважує завідувач відділенням екстреної медичної допомоги Микита Савельєв.

Загальна вартість реконструкції становить 7,6 млн. грн. Реконструкція цього відділення відбулася в межах президентської програми «Велике будівництво».

Як розповідає заступниця голови Черкаської обласної адміністрації Лариса Кошова, черкаська лікарня стала однією із восьми в області, де оновили та оснастили сучасним обладнанням відділення екстреної медичної допомоги завдяки співфінансуванню із державного бюджету.

«Для повноцінної роботи відділення вже   закуплене й нове обладнання. Це електрокардіограф, кисневі концентратори, монітори пацієнта, апарат ШВЛ, апарат УЗД, – прокоментувала посадовиця. – Створенням ось таких відділень ми хочемо мінімізувати стрес пацієнта від перебування в лікарні, усі пацієнти можуть розраховувати на захист та відновлення свого здоров’я».

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині між командами екстренки влаштували змагання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x