НовиниЧеркасиУ Черкасах зрізають дерева в Соснівці: які дозволи має...

У Черкасах зрізають дерева в Соснівці: які дозволи має забудовник

-

- Advertisment -

У Черкасах по вулиці Лісова просіка, що в Соснівці, почали зрізати дерева. Важка техніка працювала цілий день. Як вдалося з’ясувати, там планується будівництво таун-хаусів. А компанія забудовник отримала дозвіл від міської влади ще у 2019 році.

Фото – Олександр Давиденко

Понад 1,2 га землі на перетині вулиць Лісова просіка та Можайського (Бандери) ще у 2007 році були передані в оренду на 49 років ПП «Дніпробуд-Центр». Там планували збудувати таун-хауси. Проте до 2017 року на цій ділянці не велась жодна забудова.

Ця ділянка, а точніше фінансові розрахунки фірми за оренду землю, навіть стали предметом судових розглядів. А міський голова Черкас Анатолій Бондаренко перебував під слідством.

Фото – Суспільне. Черкаси

На той час керівником і засновником ПП «Дніпробуд-Центр» був Віктор Лобов. За даними сайту «Кропива», він був тісно пов’язаний із Вячеславом Овчаренком (ексдепутат міської ради) та Миколою Овчаренком (ексдепутат Черкаської обласної ради).

У період 2017-2019 років у міській раді Черкас неодноразово порушувалося питання щодо заборони будівництва на цій території. З ініціативи тодішнього депутат міськради Руслана Зорі ухвалювалися рішення про заборону знесення дерев. Він ініціював розірвання договору оренди.

У листопаді 2017 року підприємство звернулося до Департаменту архітектури та містобудування із проханням надати містобудівні умови та обмеження. Проте у звязку із розслідування кримінального провадження усі документи, повязані із ПП «Дніпробуд-Центр» були вилучені правоохоронцями. Як зазначали в суді юристи департаменту архітектури, чиновники не могли прийняти рішення у встановлений законом термін.

У грудні 2017 року департамент архітектури підготував на розгляд виконавчого комітету «позитивний» проект рішення, яким ніби дозволялося будівництво на цій ділянці. Проте виконком відмовив забудовнику у наданні містобудівних умов та обмежень.

Забудовник звернувся до суду. Він пройшов всі інстанції. Шостий апеляційний адміністративний суд у серпні 2019 року постановив визнати бездіяльність Департаменту архітектури і скасувати рішення виконавчого комітету. На виконання рішень судів Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради у листопаді 2019 року видає містобудівні умови та обмеження.

У травні 2021 року до містобудівних були внесені зміни, а саме: зменшується висота майбутньої забудови з 14 до 10 метрів.

З того часу жодних дій по скасуванню містобудівних умов міською владою не приймалося.

З грудня 2016 року в фірмі-забудовнику змінюється власник. Замість Віктора Лобова засновником і керівником стає Вікторія Боброва. Фірма реєструється за новою адресою в  селі Червона Слобода. Саме там «прописано» кілька компаній з оточення черкаського забудовника Альберта Норченка.

Читайте також
Земельна ділянка по вулиці Гагаріна, що в Черкасах, неподалік храму «Білий Лотос» може бути виставлена на продаж.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
2 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Фоменко Іван
Фоменко Іван
1 рік тому

“Большіє люді” провернули аферу, бо все ніби по закону… Навіяно з Висоцкого:”Меня к себе зовут больше люди, что б я им спел охоту про волков”!

Андрій
Андрій
1 рік тому

Просто немає слів, завжди там прогулювалися
Черкаські можновладці гірше тварин, бондаренко скоро все забудує

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

У Будищенській громаді запрацював новий пожежний підрозділ

38-й підрозділ місцевої пожежної охорони запрацював у Будищенській територіальній громаді. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Черкаській...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x