НовиниЧеркасиУ Черкасах здають в оренду підвал, де 120 років...

У Черкасах здають в оренду підвал, де 120 років тому «крутили» кіно

-

- Advertisment -

Підвал в історичній будівлі по вулиці Хрещатик, що в Черкасах, здаються в оренду. Знаходяться вони в будинку купця Белахова. Оголошення розміщене на сайті ОЛХ.

Цьому будинку понад 130 років. Він вважається одним із найстаріших у Черкасах. Нині тут на першому поверсі розміщуються магазини та кафе, а на другому – Спілка письменників Черкащини.

В оренду здають 300  квадратних метрів підвалу, який має своди, викладені старою цеглою. Просять – 300 грн за квадрат. Підвал пропонують під розміщення закладу громадського харчування.

У 1908 році купець Белахов придбав у Франції кіноматографічний апарат. А через те, що кіно тільки входило в моду, на цьому можна було добре заробити. І обладнавши у своєму будинку перший у Черкасах кінотеатр, продавав квитки разом зі своєю родиною, зокрема з дочкою та двома синами. В літній час це місце було особливо популярне серед громадян. Це було одне з небагатьох місць на Хрещатику, де можна було придбати морозиво та холодну газовану воду. Тому така слава дуже швидко принесла Белахову великий прибуток.

Але кінотеатр існував не довго. Через якийсь час у місті з’явився новий і більш сучасний кінотеатр «Ампір», який мав просторий зал для глядачів і зручне фоє, на відміну від “закладу” Белахова, де було всього 120 місць для відвідувачів.

Як зазначено у Вікіпедії, на початку XX століття в його правій нижній частині було обладнано завод із виробництва сельтерської та газованої води підприємства Школьникова. А в 10-х роках XX століття в будинку розташовувалося відділення Санкт-Петербурзького облікового банку, магазин одягу та інші.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ШАРА
ШАРА
1 рік тому

МАЛО В ЦЕНТРЕ ЗАБЕГАЛОВОК …умишка не хватает …открыть что-топриемлемое…ПУБЛИЧНЫЙДОИНАПРИМЕР …

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Житель Золотоноші намагався перейти кордон в жіночому одязі і за паспортом сестри

44-річний житель Золотоноші, переодягнувшись у жіночий одяг, намагався перетнути державний кордон із Румунією. Про це повідомляє Державна прикордонна служба...

На Черкащині попереджають про пожежну небезпеку

Синоптики попереджають, що в Черкаській області очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x