НовиниЧеркасиУ Черкасах здають в оренду підвал, де 120 років...

У Черкасах здають в оренду підвал, де 120 років тому «крутили» кіно

-

- Advertisment -

Підвал в історичній будівлі по вулиці Хрещатик, що в Черкасах, здаються в оренду. Знаходяться вони в будинку купця Белахова. Оголошення розміщене на сайті ОЛХ.

Цьому будинку понад 130 років. Він вважається одним із найстаріших у Черкасах. Нині тут на першому поверсі розміщуються магазини та кафе, а на другому – Спілка письменників Черкащини.

В оренду здають 300  квадратних метрів підвалу, який має своди, викладені старою цеглою. Просять – 300 грн за квадрат. Підвал пропонують під розміщення закладу громадського харчування.

У 1908 році купець Белахов придбав у Франції кіноматографічний апарат. А через те, що кіно тільки входило в моду, на цьому можна було добре заробити. І обладнавши у своєму будинку перший у Черкасах кінотеатр, продавав квитки разом зі своєю родиною, зокрема з дочкою та двома синами. В літній час це місце було особливо популярне серед громадян. Це було одне з небагатьох місць на Хрещатику, де можна було придбати морозиво та холодну газовану воду. Тому така слава дуже швидко принесла Белахову великий прибуток.

Але кінотеатр існував не довго. Через якийсь час у місті з’явився новий і більш сучасний кінотеатр «Ампір», який мав просторий зал для глядачів і зручне фоє, на відміну від “закладу” Белахова, де було всього 120 місць для відвідувачів.

Як зазначено у Вікіпедії, на початку XX століття в його правій нижній частині було обладнано завод із виробництва сельтерської та газованої води підприємства Школьникова. А в 10-х роках XX століття в будинку розташовувалося відділення Санкт-Петербурзького облікового банку, магазин одягу та інші.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ШАРА
ШАРА
1 рік тому

МАЛО В ЦЕНТРЕ ЗАБЕГАЛОВОК …умишка не хватает …открыть что-топриемлемое…ПУБЛИЧНЫЙДОИНАПРИМЕР …

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x