додому Новини Черкащина У Черкасах забуксувала програма "Доступні ліки"

У Черкасах забуксувала програма "Доступні ліки"

0

У Черкаських поліклініках почала зростати кредиторська заборгованість, через що, аптеки, які беруть участь у програмі "Доступні ліки" почали відмовляти громадянам, які приходили з спеціальними рецептами. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг міськради Олег Стадник.

З квітня цього року в Черкасах діє Урядова програма "Доступні ліки". Для цієї мети місту була виділена субвенція в сумі 3 млн 646 тис грн. Люди почали активно користуватись новою програмою та купували ліки за зниженими цінами або за незначну доплату.

Проте, на початку листопада з виділених коштів уже було використано 3 млн. Департамент охорони здоров’я спрогнозував підвищену потребу у коштах. Тому ще у вересні з державного бюджету для міста виділили додаткову субвенцію у сумі 1 млн 300 тис. Однак, протягом жовтня − листопада виділення цих коштів затвердити не вдалося через відсутність рішення виконавчого комітету, який не збирався через відсутність кворуму членів виконкому.

Олег Стадник говорить, що в поліклініках закінчились асигнування і появилась кредиторська заборгованість. У зв’язку з цим аптеки, які беруть участь у проекті, почали відмовляти у відпуску ліків по рецептах.

"Я підписав службову записку на міського голову з проханням спонукати виконавчий комітет міськради до виконання функцій покладених на них громадою. Сьогодні о 10 годині виконком проголосував за рішення про уточнення бюджету", − повідомив Олег Стадник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на "доступні" ліки для черкащан зі міського бюджету використали майже три мільйони.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version