додому Новини У Черкасах політиків перевіряли на знання української (ФОТО)

У Черкасах політиків перевіряли на знання української (ФОТО)

0

Вже вдруге до Дня української писемності та мови у Черкасах відбувся диктант єдності, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Це свято щороку відзначається в Україні 9 листопада. Усі бажаючі владці та представники громади мали змогу пліч-о-пліч написати диктант та перевірити свої знання з української мови.

Диктант під назвою "Рідна мова" диктувала викладач ЧНУ ім. Б. Хмельницького Людмила Боть.

"Ми це робимо не для того, щоб вказати вам на власні помилки, а щоб показати, що володіти рідною мовою – модно. Сподіваюся, що після таких заходів зменшиться кількість помилок на рекламних білбордах, зупинках, тощо", – пояснила вона.

Організатори вирішили, що рахуватимуть за новою системою, коли виправлення в тексті вважається за помилку.

"Дуже велике навантаження на руки, трішки з незвички болять. Хочу сказати, що це дуже гарний захід, потрібно проводити подібне частіше. У мене в школі були гарні оцінки, хоча майже на всіх уроках української мови я був на спортивних змаганнях",– ділиться лідер партії Вільних демократів Олександр Згіблов.

Під час диктанту секретар міської ради Олександр Радуцький заявив, що Віталій Коваль в нього списує. Перший заступник голови ОДА коментувати слова секретаря відмовився, лише наголосив, що до диктанту готувався і в школі був цілковитим відмінником.

"Я цей диктант пишу вдруге. Сподіваюся, що результат цього року точно буде не гіршим, ніж минулого. До диктанту я взагалі не готувався", – розповів Олександр Радуцький.

Таким чином Олександр Радуцький зробив найбільше помилок у диктанті серед усіх – 10. Щоправда, довів, що покращив знання рідної мови: торік у диктанті єдності ним було допущено 13 помилок.

8 помилок – у очільника КП "Дирекція парків" Володимира Стойка.

Представники черкаського осередку БПП Сергій Кудактін та Сергій Рубан зробили в диктанті по 7 помилок.

"Вільний демократ" Олександр Згіблов вправився трохи краще – допустив 5 помилок.

Патрульний Костянтин Дронгаль допустив 4 помилки.

Із єдиною помилкою впорався перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль. А найкращі знання української виявились у депутата облради від "Свободи" Оксани Ковбоші, яка не допустила жодної помилки у диктанті.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаських депутатів перевірили на знання шкільної грамоти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version