НовиниЧеркасиУ Черкасах забудовник має укласти охоронний договір на історичний...

У Черкасах забудовник має укласти охоронний договір на історичний будинок

-

- Advertisment -

Укласти охоронний договір на історичний будинок по вулиці Гоголя, що в Черкасах, зобов’язав Черкаський окружний адміністративний суд підприємство «Надія». Забудовник має це зробити протягом місяця. Проте частина історичного будинку вже зруйнована.

Фото сайту 18000

Прокурори Черкаської обласної прокуратури звернулися до суду з вимогою зобовязати ПП «Надія» та фізичну особу Руслана Усова укласти з Управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації охоронний договір на об`єкт культурної спадщини житловий будинок (кін. ХІХ по. ХХ ст.) по вул. Гоголя.

Мова йде про історичний одноповерховий будинок по вулиці Гоголя, 221. Кілька років тому ПП «Надія» викупило частину цього будинку. Як згодом у коментарях виданню «18000», зізнавався представник забудовника, замість частини будинку забудовник планував зробити благоустрій для сусідньої багатоповерхівки. Із цією метою вони зруйнували частину ганку і прибудову.

Фото сайту 18000

В іншій частині будинку нині проживають люди.

За інформацією прокуратури, укладання охоронного договору передбачає «збереження такої памятки і підтримка її в належному стані».

Місцеві історики і краєзнавці зазначають, що цей будинок має історичну цінність. Він був зведений ще у 1904 році із цегли місцевого виробництва, яку виробляв черкаський грабар Лисак. В самому будинку краєзнавці виявили піч, так звану «голландку». Вона також викладена із кахлі місцевого виробництва.

Яким чином забудовник «підтримуватиме будівлю в належному стані», коли частина будинку зруйнована – невідомо.

Про цю ситуацію ВІККА-НОВИНИ вже розповідали

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Цінувач історії Черкас та Черкащини
Цінувач історії Черкас та Черкащини
1 рік тому

Повністю підтримую це рішення, як і кожен житель міста Черкаси. Нам треба зберегти нашу історію міста і всі будинки та історичні місця які є у місті Черкаси. Усім забудовникам заборонити забудову та руйнування історичних будівель та місць у місті. Також зобов’язати усіх забудовників не змінювати фасад, розмір та вигляд історичних будівель крім їх внутрішню реставрацію. Не давати руйнувати будинок де був планетарій. Не змінювати його зовнішній вигляд та фасад. Не чіпати замковий узвіз. Прокуратурою треба переглянути усі рішення міськради видані забудовникам на предмет законності та чи не будуть зруйновані історичні будівлі та історичні місця. Усіх порушників до відповідальності.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x