НовиниУ Черкасах храм заборгував міській раді більше 100 тисяч...

У Черкасах храм заборгував міській раді більше 100 тисяч гривень

-

- Advertisment -

За 16 років орендар комунального майна – Храм Покрови Пресвятої Богородиці Української автокефальної православної церкви Черкас – заборгував до міського бюджету понад 100 тисяч гривень. Про це інформують у прес-службі мерії.

Храм орендує нежитлове приміщення за адресою вул. Благовісна, 54.

Як повідомила заступник директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Людмила Гуріненко, на початок квітня заборгованість оренду становить понад 116 тисяч гривень. Договір був укладений між департаментом економіки та розвитку та релігійною громадою храму.

За словами головного спеціаліста відділу судового супроводу департаменту управління справами та юридичного забезпечення Олега Луговського, через постійне ігнорування храмом своїх фінансових зобов'язань, у січні цього року міська рада подала позов до Господарського суду щодо стягнення відповідних коштів з боржника. У підсумку розгляду справи суд ухвалив рішення на користь міської влади, задовольнивши позовні вимоги.

У мерії нагадують також, що у березні 1995 року, рішенням виконкому Черкаської міської ради зазначений об’єкт було передано в безкоштовну оренду строком на 49 років. У листопаді 1997 року було укладено договір оренди на вказане приміщення між департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради та релігійною громадою. У вересні 2010 року міська прокуратура винесла подання щодо усунення порушень вимог Закону України "Про оренду державного і комунального майна" в частині плати за оренду вищевказаного приміщення. На замовлення управління власністю міста незалежним експертом була визначена вартість за оренду комунального майна м. Черкаси у розмірі 3063,5 гривень. Опісля на прохання громади храму орендна плата кілька разів зменшувалася.

У липні 2013 року Черкаською міською радою ухвалене рішення про встановлення пільгової орендної плати для церкви у розмірі 1,20 грн. з ПДВ за 1 кв. м в місяць. Відтоді орендар заплатив до міського бюджету лише 2530,64 гривні, ігноруючи погашення усієї суми заборгованості за орендну плату, яка поступово накопичувалась з 1997 року і нині перевищує 116 тисяч гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині у Холодному Яру зацвітає поле півоній

У Холодному Яру починають зацвітати півонії. Поле квітів, нагадаємо, минулими роками висаджували черкащани у рамках благодійної акції. Як починають цвісти...

Черкащани все частіше стають жертвами інтернет-шахраїв (ВІДЕО)

На Черкащині фіксують посилення активності інтернет-шахраїв. Йдеться зокрема про використання фішингових посилань. Зловмисники привласнюють облікові записи громадян та від...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x