НовиниДепутатка звинуватила колег у "кришуванні" бізнесу Олійника

Депутатка звинуватила колег у "кришуванні" бізнесу Олійника

-

- Advertisment -

Депутат Черкаської міської ради з групи "Партія вільних демократів" вважає, що її колеги – Валерій Воротнік, Володимир Мамалига, Олександр Радуцький, Святослав Вовкодав – лобіюють бізнес-інтереси народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника. Про це вона заявила у Facebook.

"Останні кілька тижнів триває масова атака на Черкаський асфальтно-бетонний завод. "Рейдери", серед яких чотири депутати міської ради Валерій Воротнік, Володимир Мамалига, Олександр Радуцький, Святослав Вовкодав, щотижня на сесії оголошують публічні заяви – мовляв, асфальтний завод треба повернути у комунальну власність (хоча 50 % акцій і так належать міській раді), перевірити його фінансовий стан тощо. Звертаються в прокуратуру, пишуть заяви. Відповім коротко: не захищайте, панове, бізнес-інтереси соратника Олійника. Виборці не зрозуміють", – порадила вона депутатам.

За словами Набокіної, черкаський асфальтно-бетонний завод став приватним саме за часів мерства Володимира Олійника.

"Саме тоді 50 % акцій перейшла в приватні руки. Частка міста на цьому підприємстві становить 50 %. Приватних 50 % акцій розподілені між 200 акціонерів. Серед них 23 % має родина колишнього директора підприємства Сергія Якимчука. Він є односельцем і соратником екс-мера Черкас, ярого опозиціонера, а потім депутата Верховної Ради від Партії регіонів Володимира Олійника. Саме за мерства Олійника родина Якимчука керувала підприємством", – наголошує депутатка.

Також Ніна Набокіна написала ким є родина Якимчука:

"23 % акцій володіють син, дочка, дружина і фірма "Троянда А". До речі, з цією фірмою пан Якимчук, коли був директором, уклав цікаву угоду. Здав в оренду частину приміщень за ціною …. 5 грн. за м. кв!!!! Це при тому, що в цю суму входило і оплата комунальних послуг, і навіть… ремонт! Чомусь цей факт панів Мамалигу і Воротніка, Радуцького і Вовкодава не цікавить. Дочка Якимчука – Лілія Луговська – відома Черкасам іншою історією. У 2010 році під час місцевих виборів партія "Всеукраїнський патріотичний союз", яку очолювала Луговська, висунула кандидатом в мери міста Одарича Сергія ОЛЕКСАНДРОВИЧА. Саме так! Двійника Одарича. Всі знають, що це був проект Тулуба і Партії регіонів. То чиї інтереси захищаєте, панове депутати? Нині родина Якимчуків намагається повернути контроль над підприємством. Використовує для цього депутатів міської ради. У мене складається враження, що вже усі посади на АБЗ поділені. Хто стане директором, хто його заступником, а хто і головою правління", – вважає Ніна Набокіна.

Крім того, Набокіна прозвітувала про роботу заводу. Як відомо, саме вона є головою наглядової ради підприємства.

"Торік загальний оборот асфальтного заводу становив 9,2 млн. грн. Витратна частина (вартість компонентів для виробництва, робіт, зарплат, податків) – 8 млн. грн. На підприємстві працює 19 осіб, середня зарплата – 3,7 тис. грн. Загалом сплачено до Пенсійного фонду – 359 тис. грн., ПДФО (до міського бюджету) – 125 тис. грн., ПДВ (до державного бюджету) – 1,8 млн. грн.

За часів керівництва заводом Якимчука він був дотаційним. Щороку з міського бюджету туди йшли гроші. А зараз на АБЗ провели модернізацію, за 7 років жодної копійки не брали з міського бюджету. На скільки якісну продукцію випускають на АБЗ, можна переконатися на капітально відремонтованих дорогах у Черкасах у 2012 році. Також асфальт з Черкас везли на капітальний ремонт доріг у Канівському районі", – зазначила вона.

Вона так поскаржилася, що влада, яка прийшла після Одарича, усіляко намагалася "обділити" завод замовленнями.

" Асфальт для ямкового ремонту в Черкасах брали з різних куточків області, лише б не з черкаського асфальтного заводу. Навіть вели перемовини із Золотоношею. А чому? Бо просто хотіли довести до банкрутства, а потім за безцінь продати частку міста в 50 %", – впевнена депутатка.

За її словами, АБЗ продав місту асфальту на 1,8 млн грн, але з ним так і не розрахувалися.Зокрема, 900 тис. заборгував підприємству КП "ЧЕЛУАШ".

"А чи знають, пан Мамалига з паном Радуцьким, хто ще один боржник АБЗ? Комерційна фірма ЧШРБУ, до якої причетний депутат міської ради від Партії регіонів, колишній керівник цієї фракції, нині – начальник управління вуличної інфраструктури Сергій Отрешко. Правда він намагався довести у суді зворотнє, але йому це не вдалося. До речі, Сергій Отрешко сидить під час сесії поряд з вами. Поцікавтеся у нього, чому він взяв на АБЗ асфальт і так за нього не розрахувався", – дала пораду колегам Набокіна.

Також вона поставила їм "контрольне питання":

"Чому вийшло так, що тендер на капітальний ремонт вул. Мендєлєєва виграла фірма з Христинівки ( керівник – депутат Христинівської райради від Партії регіонів), а не Черкаський АБЗ. Чому 8 млн. грн. підуть в економіку іншого міста, а не в економіку Черкас? На кого працюєте, панове?Воротнік з Мамалигою зрозуміло. Вони давні друзі Олійника. Ще з часів його мерства. Про Олександра Радуцького давно ходять чутки, що співпрацював з Тулубом. Не даремно він почав захищати бізнес-інтереси регіонала Олійника. А от Святослав Вовкодав – якось не зрозуміло. Депутат від "Батьківщини", прихильник Юлії Тимошенко. І тут з головою заринувся у захист економічних інтересів Партії регіонів.То чиї ви будете, панове?"

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині невідома особа викрала з клумби кущі квітів

Сьогодні, 18 травня, невідомий зловмисник близько четвертої години ранку поцупив з клумби кущі квітів. Про це повідомляє пресслужба Чигиринської...

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x