НовиниЧеркасиУ Черкасах взялися за дощові стоки: будуватимуть локальні очисні

У Черкасах взялися за дощові стоки: будуватимуть локальні очисні

-

- Advertisment -

КП «ЧЕЛУАШ» готує проекти для будівництва локальних очисних споруд. Створять їх на двох стоках дощової каналізації. Перший – на стічній мережі по вулиці Університетській, другий – у так званому «Чорному Яру», що по вулиці Припортова.

Про це кореспонденту vikka.ua розповів керівник підприємства Олексій Мельник.

За його словами, за місяць проектно-кошторисна документація для двох систем буде готова і з того часу «можна стукати в усі двері, щоб отримати фінансування». Вартість будівництва однієї системи очисних коливається від 1,5 до 5 млн. грн. Загалом, їх у Черкасах 14 і всі вони потребують поступової заміни.

Для фінансування проектів керівництво комунального підприємства планує брати участь у грантах, а також просити грошей у Міністерства екології України.

«Треба розуміти, що проблема дощових стоків – це не проблема лише Черкас. Ми маємо 14 витоків дощової каналізації, які будувалися в радянські часи, і не мали очистки. Відповідно вся забруднена дощова вода стікає у Дніпро. Найгірше у цій ситуації те, що ми маємо незаконне підключення до зливової каналізації автомийок, приватного сектора, промислових виробництв. Тому у воді, яка йде в Дніпро, присутні і шампуні, і фекалії, і виробничі викиди. На жаль, відповідні екологічні служби не працюють у цьому напрямку», – розповів Олексій Мельник.

Нові локальні очисні передбачають будівництво перетоків зі змінними касетами, в яких «застряватиме» сміття. Три рівні очистки дозволяють зменшити забрудненість води. Технічно об’єднати всі 14 стоків в одні очисні неможливо, тому комунальники вирішили зробити їх локальними, для кожного витоку.

Наступним кроком, за словами Олексія Мельника, буде підготовка ПКД по витоку, що в районі Причалу №5 біля Цукрового заводу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, будівельна компанія Черкас придбала приміщення колишнього планетарію

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x