НовиниЧеркасиУ Черкасах взялися за дощові стоки: будуватимуть локальні очисні

У Черкасах взялися за дощові стоки: будуватимуть локальні очисні

-

- Advertisment -

КП «ЧЕЛУАШ» готує проекти для будівництва локальних очисних споруд. Створять їх на двох стоках дощової каналізації. Перший – на стічній мережі по вулиці Університетській, другий – у так званому «Чорному Яру», що по вулиці Припортова.

Про це кореспонденту vikka.ua розповів керівник підприємства Олексій Мельник.

За його словами, за місяць проектно-кошторисна документація для двох систем буде готова і з того часу «можна стукати в усі двері, щоб отримати фінансування». Вартість будівництва однієї системи очисних коливається від 1,5 до 5 млн. грн. Загалом, їх у Черкасах 14 і всі вони потребують поступової заміни.

Для фінансування проектів керівництво комунального підприємства планує брати участь у грантах, а також просити грошей у Міністерства екології України.

«Треба розуміти, що проблема дощових стоків – це не проблема лише Черкас. Ми маємо 14 витоків дощової каналізації, які будувалися в радянські часи, і не мали очистки. Відповідно вся забруднена дощова вода стікає у Дніпро. Найгірше у цій ситуації те, що ми маємо незаконне підключення до зливової каналізації автомийок, приватного сектора, промислових виробництв. Тому у воді, яка йде в Дніпро, присутні і шампуні, і фекалії, і виробничі викиди. На жаль, відповідні екологічні служби не працюють у цьому напрямку», – розповів Олексій Мельник.

Нові локальні очисні передбачають будівництво перетоків зі змінними касетами, в яких «застряватиме» сміття. Три рівні очистки дозволяють зменшити забрудненість води. Технічно об’єднати всі 14 стоків в одні очисні неможливо, тому комунальники вирішили зробити їх локальними, для кожного витоку.

Наступним кроком, за словами Олексія Мельника, буде підготовка ПКД по витоку, що в районі Причалу №5 біля Цукрового заводу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, будівельна компанія Черкас придбала приміщення колишнього планетарію

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x