НовиниЧеркащинаУ Черкасах визначили переможців четвертого фестивалю "КіноШот" (ФОТО)

У Черкасах визначили переможців четвертого фестивалю "КіноШот" (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах завершився четвертий фестиваль короткометражного кіно "КіноШот". Фестиваль тривав 4 дні на трьох локаціях – в кінотеатрі "Україна", Долині Троянд та в обласному художньому музеї, інформують організатори.

Черкащани та гості міста переглянули 21 фільм трьох конкурсних програм: української ігрової та документальної і міжнародної ігрової. Загалом на фестивалі було показано понад 70 короткометражних фільмів.

Гості фесту відвідали майстер-клас з авторської анімації від Миколи Лиськова та монтажу документального фільму від Миколи Базаркіна.

Окрім того кіномани насолодилися показом фільмів від Linoleum Animation Festival – "Колективне моторошне: Українські хорори 80-90-их", демонстрацією фільмів – переможців конкурсу дитячих фільмів від "Чілдрен Кінофесту" 2017-2019 р.р, позаконкурсною програмою "Українська нова хвиля. Красиві Двадцятилітні" та стрічками від "Сучасного українського кіно" і TABOR production.

Любителям експериментального кіно запропонували показ епізодів серіалу "Озброєні та небезпечні". 

Відповідь на питання, яким чином розвиваються українські кінофестивалі, шукали на круглому столі "Пошук свого фестивального "Я".

"Надзвичайно приємно, що кожен показ, майстер-клас, дискусія збирали повні зали кінотеатру "Україна" та приміщення художнього музею і в Долині Троянд, попри холодну погоду, на перегляд фільмів приходили сотні людей", – коментує організаторка фестивалю "КіноШот" Вікторія Лаврентьєва.

В останній день фесту журі визначило переможців конкурсної програми.

У номінації "Кращий український короткометражний ігровий фільм" за найпатріотичніший фільм року  перемогу здобула стрічка "Кохання" режисера Микити Лиськова.

За високий професіоналізм спеціальну відзнаку журі отримав фільм "У нашій синагозі" режисера Івана Орленка.

За відсутність фальшу та легкість режисерського погляду спеціальну відзнаку журі отримав фільм "Нормальна" режисерки Діана Горбань.

У номінації "Кращий український короткометражний документальний фільм" перемогу здобула стрічка "Інтербачення-Львів" "за ретрансляцію минулого, яка допомагає краще зрозуміти сьогодення". Режисери фільму – Еліас Паврулеско, Стас Мензелевський, Анна Онуфрієнко.

"За актуальність тематики та візуальну переконливість" у номінації "кращий іноземний короткометражний фільм" перемогла стрічка "Fossil Place" аргентинської режисерки Флоренції Леві.

Спеціальною відзнакою журі "За мужність продовжувати жити" був нагороджений фільм "Ticket" польського режисера Микити Танаджіна.

Приз глядацьких симпатій здобув фільм "Love socks" режисерки Юлії Дегліної.

Організатори планують продовжувати фестивально-короткометражний рух у Черкасах.

Як зауважив керівник департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов, зараз розглядається можливість проведення зимового фестивалю. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині проведуть традиційний фестиваль повітряних куль.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x