НовиниЧеркасиУ Черкасах відбувся спортивний фестиваль «Україна – країна найсильніших...

У Черкасах відбувся спортивний фестиваль «Україна – країна найсильніших людей»

-

- Advertisment -

«Україна – країна найсильніших людей». Під таким гаслом сьогодні у Черкасах провели масштабний олімпійський урок. В дитячому оздоровчому центрі «Дахнівська Січ» молодь спробувала себе у біатлоні, баскетболі та силових видах спорту. Про це повідомляє власний кореспондент vikka.ua.

Спортивний фестиваль організували з нагоди 150-річчя від народження легендарного силача Івана Піддубного. Більше ста років тому він, уродженець Черкащини, 6 разів поспіль став чемпіоном світу з греко-римської боротьби. Сьогодні його спортивна слава надихає молодих черкаських борців. Серед них – призер цьогорічного чемпіонату світу серед юніорів та неоднократний чемпіон України Олександр Примаченко.

«Спорт додає впевненості та внутрішньої сили. Займаючись греко-римською боротьбою, хлопчики стають більш сильними, краще вливаються в колектив. Тренуються характер, сила тіла і духу», – говорить гість спортивного свята Олександр Примаченко.

дахнівська січ

Світлина зі сторінки Миколи Томенка

Окрім греко-римської боротьби, юнаків та дівчат навчали основ біатлону, баскетболу та силових видів спорту. Особливо популярною стала локація перетягування канату. Тут своїми професійними знаннями ділився тренер Артем Цибровський. У Києві він зібрав спортивний клуб, який уже має низку нагород зі змагань у перетягуванні каната.

«Часто люди сприймають це як народну забаву. Але насправді це професійний спорт, з якого проводять чемпіонати світу, Європи. Я заохочую молодь до нашого виду спорту і хотів би це розвивати в нашій країні» – каже Артем Цибровський.

Родзинкою спортивного фестивалю стала також зона біатлону. Ази цього виду спорту черкаській молоді демонстрував майстер спорту України міжнародного класу В’ячеслав Деркач. За його словами,біатлон потребує хорошої матеріальної бази, тому не скрізь поширений. Однак сподівається, після сьогоднішньої акції охочих до біатлону на Черкащині стане більше.

«За останні десятиріччя чимало шкіл біатлону в Україні закрили через недофінансування. Сьогодні ми хочемо відновлювати втрачені спортивні традиції. Сьогоднішню акцію проводимо, щоб не тільки в західній Україні, а в усіх регіонах розвивати цей вид спорту», – зазначив В’ячеслав Деркач.

Надихнути сучасну молодь бути сильними тілом та духом – саме таку мету ставили перед собою організатори. Для цього й зібрали професійних спортсменів та тренерів з усієї країни, серед яких призери чемпіонатів України, Європи і навіть світу.

«Не обов’язково всі стануть чемпіонами, як наші чемпіони з Києва та черкаські чемпіони. Але юнацтво має розуміти, що оця енергія духу сьогодні нам важлива. Вона необхідна для захисту власної гідності і гідності України» – зазначає організатор спортивного свята, віцепрезидент НОК України Микола Томенко.

Як повідомляла vikka.ua, у центрі Черкас відкрили оновлений сквер. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Військовий капелан розповів чому Великдень святкують у різні дати (ВІДЕО)

Військовий капелан Володимир Педько розтлумачив, чому щорічно дата Пасхи змінюється. Цьому є дві основні причини, розповідає у програмі “Актуальна...

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x