НовиниЧеркасиЕкзотичні рослини, різнобарв’я квітів та фонтани: у центрі Черкас...

Екзотичні рослини, різнобарв’я квітів та фонтани: у центрі Черкас відкрили оновлений сквер (Фото)

-

- Advertisment -

Фонтани, зручні лавки та сотні молодих дерев і квітів. У Черкасах з’явилося нове місце для відпочинку містян – оновлений сквер «Юність». Його урочисто відкрили вчора, 17 вересня. На подію завітали представники місцевої та обласної влади.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Реконструкцію скверу почали проводити ще у 2019 році, але тоді роботи довелося затягнути в часі через коронавірус. Нарешті, цього року, в переддень святкування Дня міста оновлений сквер «Юність» вдалося презентувати у повній красі перед містянами.

«У нас виникали певні труднощі. Спершу був коронавірус. Відкриття нам довелося відкласти фактично на рік. Потім наш краєзнавець Борис Юхно розповідав, що це місце міфічне і ми його ніколи не відновимо. Але нам вдалося закінчити ці ремонтні роботи»,  – зазначає мер міста Анатолій Бондаренко.

За словами очільника міста, подібні сквери з’являться найближчими роками в різних мікрорайонах Черкас. Для цього вже підготували рішення про виділення коштів на проектно-кошторисну документацію та направили його на розгляд сесії міськради.

«Я виріс у цьому місті і дуже добре пам’ятаю, яким був цей сквер 10 та 20 років тому. Приємно бачити, що місто розвивається і рухається вперед. Я радий, що у нас зараз є конструктивна співпраця із міською владою і ми можемо спільно розвивати різні об’єкти в Черкасах» – зауважив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

На святкове відкриття скверу завітали сотні черкасців із дітками. Малеча вже встигла облюбувати новенькі газони та рельєфи з декоративними камінцями. А фонтани із освітленням стали справжньою родзинкою скверу.

Місцева жителька Тетяна Геннадіївна прийшла на відкриття скверу «Юність» зі своїм чоловіком. Зізнається, що в центр міста вони виїжджають досить рідко, але сьогодні вирішили завітати на свято.

«Ми почули, що сьогодні буде урочисте відкриття і вирішили приїхати. Враження від скверу приємні. Зробили все дуже добре. Найбільше сподобалися фонтани. Все виконано акуратно, дизайн неймовірний. Здивувала велика кількість рослин і дерев. Тому тепер будемо бувати тут частіше» – зізнається черкащанка.

На території скверу висадили сотні екзотичних дерев та кущів. Зокрема, різні види магнолій, кленів та платанів, а також мікси квітів, шалфей та лаванду. Тому оновлений парк став ще однією візитною карткою Черкас, справжньою окрасою центру міста і улюбленим об’єктом для відпочинку черкасців.

Як повідомляла vikka.ua, у Смілі будують ігровий майданчик для дітей з інвалідністю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x