НовиниЧеркасиУ Черкасах офіційно проживає 24 тисячі ВПО, влада очікує...

У Черкасах офіційно проживає 24 тисячі ВПО, влада очікує нову хвилю переселенців

-

- Advertisment -

Кількість переселенців, які прибувають до Черкас, зростає. Через бойові дії переїхали сюди не менше 24 тисяч людей. Міська влада продовжує допомагати постраждалим від війни українцям. Повідомляють на сайті Черкаської міської ради.

Сьогодні у міській раді провели нараду для пошуку можливих способів реєстрації та розселення вимушено переміщених осіб.Участь узяв заступник міського голови Сергій Тищенко та заступниці міського голови Марина Гаркава й Анастасія Чубіна, а також представники міських департаментів.

Як повідомив Сергій Тищенко, від початку повномасштабної війни тільки за офіційними даними в Черкасах прийняли 24 244 переселенці, серед яких – 6506 дітей та 1063 осіб з інвалідністю.

«Прогнозовано, що початок холодів та опалювального сезону викличе нову хвилю внутрішньопереміщених осіб. Переїжджатимуть, перш за все, жителі тих населених пунктів, які внаслідок обстрілів відрізані від комунікацій»,  прокоментував перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Учасники наради звітували, що нині місто стоїть перед потребою пошуку нових місць для розселення людей, які покинули рідні домівки через війну.

«Ведемо активні перемовини з донаторами, звертаємося до партнерів, до підприємців, у кого, можливо, є гуртожитки чи великі зали на підприємствах, які можна переобладнати під житлові приміщення», – відзначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Як розповіла заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна, від  початку повномасштабної війни саме освітнє середовище стало основним місцем прихистку для внутрішньо переміщених осіб.

«Перед освітянами стоїть надзвичайно багато завдань. І хоча на початок серпня кількість ВПО, які проживали у школах міста, стала меншою, та все одно альтернативи шкільним приміщенням поки що немає. Одна з черкаських шкіл і надалі слугуватиме місцем дислокації цих людей», – відзначила заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна».

Як повідомляла раніше vikka.ua,

Кількість хворих зростає: черкащан закликають зробити бустерну вакцинацію від COVID-19

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x