НовиниЧеркащинаКількість хворих зростає: черкащан закликають зробити бустерну вакцинацію від...

Кількість хворих зростає: черкащан закликають зробити бустерну вакцинацію від COVID-19

-

- Advertisment -

Понад мільйон жителів області вже вакциновані проти COVID-19. Лише за останню добу щепилися 600 осіб. Зробити бустерну дозу проти ковіду закликала областян заступниця начальника Черкаської ОВА Лариса Кошова. Повідомляють на сайті ОВА.

Лариса Кошова
ck-oda.gov.ua

Порівняно з минулим тижнем на Черкащині збільшилася кількість захворілих на коронавірусу на 73,8%. Сьогодні в області зафіксували 36 випадків, з них – 7 дітей. Вакцинація ж лишається кращим засобом захисту від інфекційних хвороб, зокрема й коронавірусу.

– В умовах війни дуже важливо вчасно вакцинуватися самим та щепити дітей від інфекційних хвороб згідно з календарем профілактичних щеплень, а також надолужити пропущені щеплення, і обов’язково треба вакцинуватися від COVID-19, – наголосила Лариса Кошова. – Всі люди старші 18 років мають отримати базовий курс імунізації двома дозами вакцини Pfizer або CoronaVac. Цих препаратів в області вдосталь. Очікуємо доставки вакцини Дженсен. Щепитися також можуть і діти старші 12 років.

З часом ефективність протиковідної вакцини поступово знижується. Мають вплив також і нові мутовані штами коронавірусу.

– Введення бустерної дози дозволяє посилити ефективність вакцин проти COVID-19 та продовжити їх захист, – відзначила заступниця. – В Україні бустерне щеплення можуть зробити усі охочі віком від 18 років, які отримали останнє щеплення проти ковіду пів року тому.

Бустер не варто плутати з додатковою вакциною. Додаткова доза призначена тільки для людей з ослабленим через важкі хвороби імунітетом. Її роблять через 28-90 днів після базового курсу щеплення. Вона не впливає на термін дії ковід-сертифікату.

Ті, хто отримали додаткову дозу, можуть також зробити й бустер. Рекомендований термін – 3-6 місяців після додаткової.

– Черкащани також можуть зробити й другу бустерну вакцинацію, – зазначила Лариса Кошова. – Її зазвичай роблять за 4 місяці після першої бустерної дози. Важливо розуміти, що вакцинація – єдиний дієвий спосіб захисту від інфекцій. Тож дбайте про себе!

Читайте також:

Дитина з Київщини померла від лептоспірозу після купання в ставку на Черкащині

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x