НовиниЧеркащинаДитина з Київщини померла від лептоспірозу після купання в...

Дитина з Київщини померла від лептоспірозу після купання в ставку на Черкащині

-

- Advertisment -

Нещодавно у київській лікарні «Охматдит» помер 15-річний хлопець із Броварів. За інформацією ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», хлопець міг заразитися лептоспірозом після купання у ставку колишнього Корсунь-Шевченківського району Черкаської області в червні цього року. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За перших ознак недуги батьки хлопця звернулися до приватної клініки, де хворому призначили амбулаторне лікування. Але дитині стало гірше. У важкому стані підлітка транспортували до спеціалізованої дитячої лікарні «Охматдит», але, на жаль, хлопець помер.

Лептоспіроз – гостра інфекція, що характеризується явищами інтоксикації з різко вираженими м’язовими болями, переважним ураженням нирок, печінки, нервової і судинної систем, що супроводжується розвитком геморагічного синдрому і нерідко жовтяниці. Лептоспірозна інфекція посідає одне з перших місць серед хвороб, спільних для людей і тварин за тяжкістю клінічного перебігу, частотою летальних випадків і віддалених клінічних наслідків.

Джерелами лептоспірозної інфекції є хворі, а також ті, що перехворіли, дикі (гризуни) і домашні тварини (велика рогата худоба, свині, собаки та щури), що сечею заражають воду і ґрунт, харчові продукти, утворюючи природні і антропоургічні (господарські) вогнища. Хвора людина не є джерелом інфекції.

Інфекція проникає в організм через пошкоджену шкіру. Інкубаційний період коливається від 3 до 30 днів. Хвороба починається з ознобу і загальної млявості, температура тіла різко «підскакує» до 39-40оС, з’являється нудота, блювання, головний біль, болі в попереку, суглобах і м’язах. Іноді хворий не може не тільки ходити, але й триматися на ногах. На 3-8-й день може з’явитися висип на шкірі тулуба і кінцівок, крововилив у сітківку ока, внутрішні органи. При появі цих ознак потрібно негайно поспішати до лікаря.

Захворювання на лептоспіроз може призвести до тяжких наслідків, оскільки іноді хвороба протікає важко, з ускладненнями на нирки, печінку, очі. Найчастіше смерть настає від повної відмови роботи нирок. Тому так важлива своєчасна діагностика і госпіталізація людини, яка захворіла на лептоспіроз. І ні в якому разі не можна займатися самолікуванням.

Для профілактики лептоспірозу розроблена вакцина, що викликає розвиток специфічного імунітету тривалістю 1 рік.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах деякі будинки залишаться без води та опалення

19 березня з 8.00 до 16.00 без гарячого водопостачання та опалення тимчасово залишаться мешканці будинку 3 по вулиці Олени...

Черкащанина відправили за ґрати на 12 років за зґвалтування неповнолітньої

Ювенальні прокурори успішно захистили в апеляційному суді рішення про засудження 19-річного черкащанина до 12 років позбавлення волі за зґвалтування...

Цікаве:

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...

Страхування дітей: що це і як працює?

Страхування — це поширений наразі вид захисту. Його використовують...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x