НовиниБезпекаОрганізатори книжкового фестивалю в Черкасах отримали нагороди

Організатори книжкового фестивалю в Черкасах отримали нагороди

-

- Advertisment -

З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, у Черкаській міській раді відзначили організаторів щорічного Черкаського книжкового фестивалю. Про це повідомляють у Черкаській міській раді. 

Цей захід уперше відбувся у квітні 2017 року і вже багато років поспіль збирає сучасних кращих майстрів, музикантів, письменників, акторів, кіносценаристів, краєзнавців. Автори презентують свої книги, поети декламують вірші, видавництва та книгарні пропонують нові книги, сценаристи показують кінострічки, майстри відкривають артзони. І навіть під час воєнного стану організаторам книжкового фестивалю вдається проводити змістовні культурні заходи.

Тож подяками міського голови відзначено Людмилу Фіть, Юлію Чабаненко, Євгенія Буряка, Катерину Костюк, Олену Литвин, Марину Клімчук, Віру Буряк та Олександра Скалигу.

«Дякую вам за свідому громадянську позицію, патріотизм, активну громадсько-просвітницьку діяльність, популяризацію української мови, літератури, творчості сучасних вітчизняних письменників, організацію та проведення в Черкасах на високому професійному рівні Всеукраїнських щорічних книжкових фестивалів, проєктів: «Сила історії», «Чечитка», «Книга за донат», вагомий особистий внесок у популяризацію сучасної української книги. Розвиток української мови і культури має особливе значення під час війни, адже мова – це наша зброя, ідентичність і сила», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Нагороджені, у свою чергу, подякували міській владі за увагу і запросили до подальшої співпраці заради підтримки та розвитку української культури.

«Ця каденція міської ради може увійти в історію як та, яка підтримує культуру, проводить націєутворюючі творчі заходи, які спонукатимуть більше любити наше місто і пишатися Україною», – зазначила одна з організаторок Черкаського книжкового фестивалю Людмила Фіть.

Читайте також:

20 лютого – день пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня активістів, які загинули під час Революції Гідності в 2014 році, вшанували й у Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x