НовиниЧеркащинаУ Черкасах нагородили медиків "екстренки" і передали їм 7...

У Черкасах нагородили медиків “екстренки” і передали їм 7 реанімобілів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

7 нових реанімобілів та 46 нагород для медиків черкаського центру екстреної медичної допомоги. У працівників черкаської “швидкої” подвійне свято. Напередодні Дня екстреної медичної допомоги їх відзначили нагородами і передали підсилення з реанімобілів. Журналісти vikka.ua побували на цьому заході.

«У нашій роботі це дуже важливо: новітня апаратура, яка врятує багато життів. Реанімобіль обладнаний апаратурою, дефібрилятором, апаратами швл з монітором пацієнта, кардіографом, глюкометром, дуже сучасними ношами, які дуже практичні для транспортування пацієнтів тяжких», – каже фельдшер Лівобережної станції швидкої допомоги Таміла Обіход.

Автомобілі класу С передали різним бригадам області. Машини розподіляли відповідно до потреб кожної станції.

«Ми отримали від Міністерства охорони здоров’я 7 автомобілів згідно розподілу, більше чим на 10 мільйонів, вони розходяться по всій області. Один автомобіль у нас залишається у відділ реагування на МНС. Один автомобіль іде на Чорнобай, один на Золотоношу, один в місті Черкаси, Смілі, Звенигородці та Умані», – розповідає директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун.

Для Уманської станції це вже не перший реанімобіль. Фельдшер Дмитро розповідає, що працювати з таким рятівником на “колесах” зручно. Тут є все необхідне для першої допомоги і транспортування пацієнта.

«Апаратура знайома, ми на ній працювали, дуже сучасна, дуже зручно надавати різну допомогу різним пацієнтам. Для реанімації – дефібрилятор. Якщо в холодну пору року, автомобіль холодний, наприклад, десь на виклику, йде підігрів розчину для інфузії», – каже Дмитро Пироженко фельдшер Уманської станції швидкої медичної допомоги.

4 реанімобілі приступають на службу медицини катастроф. Технічно оновлені бригади рятуватимуть не лише черкащан. У разі потреби вони виїжджають на виклики й до інших областей.

«Автомобіль постійно перебуває в цілодобовому чергуванні, автомобіль перебуває на бригаді медицини катастроф, яка перебуває, ще раз повторюсь, на цілодобовому чергуванні. Вона може бути на командируваннях, вона може бути на деокупованих територіях, для перевезення поранених, евакуаційних бригад», – ділиться перевагами реанімобіля фельдшер Уманської станції медичної допомоги Олександр Курницький.

Під час війни навантаження на медиків “екстренки” збільшилося. Тому нова техніка — доречна.

«Набагато стало більше викликів, набагато стало більше нервової роботи, набагато стало більше ситуацій, про які я навіть зараз не можу вам розповідати, але ситуація зараз дуже напружена в тому плані що зараз дуже велике моральне навантаження», – додає Ігор Фесун.

Сьогодні День екстреної медичної допомоги в Україні відзначають вдруге. Фельдшер Тетяна погоджується, що робота медиків “швидкої” нелегка.

«Дуже складна, тому що ми стикаємося з різними випадками, з різними людьми, ну складна: потрібно під кожного підлаштовуватися. Люди бувають різні і бувають випадки різні. Випадки дуже бувають екстренні, буває дуже треба швидко зорієнтуватися, зробити все, щоб надати допомогу, щоб швидше доправити до лікарні», – каже фельдшер з невідкладних станів Тетяна Чехут.

Та попри складнощі, медикиня готова до нових викликів. Отриманій нагороді радіє і зізнається: за 13 років роботи для неї — це велике досягнення. Працювати медиком мріяла ще в дитинстві.

«Я це вирішила ще в 3 класі. Я просто потрапила в лікарню і так мені сподобалися медсестри і з тих пір я сказала, що я буду медпрацівником», – розповідає Тетяна Чехут.

Пані Марина у станції “швидкої” працює вже 23 роки. Каже, що отримана нагорода спонукає вдосконалюватися надалі.

«Цю нагороду я отримала скільки я працюю в перший раз, така в мене важлива ця нагорода. Ну дуже несподівано, дуже радісно», – каже фельдшер Смілянської станції швидкої медичної допомоги Марина Мальована.

 

Читайте також:

Черкащанин, який захищав країну на Бахмутському напрямку, повертається додому. Головний сержант Микола Боярчук звільнений із полону під час чергового обміну. 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Вандали в Черкасах пошкодили лавку на бульварі Шевченка

Сьогодні, 26 квітня, комунальники повідомили про пошкоджену лавку на бульварі Шевченка в Черкасах. Про це йдеться на фейсбук-сторінці КП...

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x