НовиниЧеркащинаІз Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

-

- Advertisment -

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді це був борт”Тризуб 1″, потім «ТриЗуб Аліса», а сьогодні вже “Тризуб Хижак”. Черкаські стоматологи лікують зуби українським захисникам. Про роботу борту розповів стоматолог Валерій Горбенко в програмі «Нескорені», що виходить на телеканалі ВІККА.

«На жаль, стан зубів наших захисників не завжди в нормі, як до повномасштабної війни, так і зараз. Як відомо, зубний біль – один з найсильніших. Коли у солдата болить зуб, це повноцінний трьохсотий”, – зазначив Валерій Горбенко.

За його словами, на сьогодні є багато спеціалістів, які їздять до військових. Пересувний кабінет їде в якусь локацію, яку обирають самі військові. Хтось із лікарів їздить туди на вихідні, дехто в будні дні.

Проект з’явився в 2015 році, коли знайомі і друзі Валерія знайшли британський пересувний кабінет, який передавався через фонди і різні організації.

“Одного дня мені просто подзвонили і сказали: ‘Не хочеш поїхати?’ Я відповів ‘давай’, і після 1 червня 2015 року ми перший раз виїхали, розвідали все, розповсюдили інформацію в соцмережах, і вже через тиждень після виїзду був сформований другий екіпаж, далі третій, і проект почав сильно розширятись.”

На сьогодні проблема зубного болю досить широка, і, на жаль, багато військових запиває її знеболювальними, через що втрачають координацію і наражають себе на небезпеку. Проєкт планують розвивати, щоб забезпечити якомога більше захисників достойним  лікуванням.

Читайте також на сайті ВІККА

 

5 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр
Олександр
3 місяців тому
Рейтинг статті :
     

Дякую вам
Незважаючи на небезпеку, їдете і лікуєте. неоціненна допомога.
В таких умовах, коли нема навіть ні часу ні умов для догляду за зубами, хочеться виривати їх власноруч.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x