додому Новини Черкащина Троє гравців "Черкаських Мавп" завершили збори у молодіжній збірній України (Фото)

Троє гравців "Черкаських Мавп" завершили збори у молодіжній збірній України (Фото)

0

Гравці "Черкаських Мавп" та "Черкаських Мавп-2" повернулися з Южного, де протягом 10-ти днів працювали у таборі збірної України U-20.

До складу молодіжки потрапили центровий Юрій Романовський, форвард Юрій Романовський та захисник Сергій Мельник. Наші баскетболісти поділилися враженнями від роботи в збірній, пише пресслужба ОДА.

"Тренерський штаб підійшов до проведення збору максимально ефективно. Ми не тільки відпрацьовували тактичні дії в захисті та нападі, а працювали ще над технікою і розвитком фізичних якостей. Мені сподобалося, що все було пронизано командним духом. Був настрій саме на командний результат. Я очікував на цей виклик, тому що Віталій Степановський ще у березні попереджав мене про виклик до збірної. До цього я у складі збірної U-16 грав на чемпіонаті Європи. Зараз через кілька років радий повернутися до збірної, але вже молодіжної", – ділиться враженнями від збору Сергій Мельник.

Юрій Романовський задоволений проведеною роботою у Южному. Для 19-річного черкасця це вже третя збірна України. До цього він вже їздив на чемпіонати Європи у складі кадетської та юніорської збірних.

"Не очікував, що мене викличуть на збір. Тому що я півсезону пропустив через травму. Але радий, що потрапив до молодіжної команди. Збір був більш ознайомчим, щоб тренери подивилися на нас, знайшли, які аспекти нам потрібно покращувати. Спочатку було складно у фізичному плані, ми займалися двічі на день. Але поступово втягнулися у процес. Напрацювали певні командні взаємодії з прицілом на наступний рік. В принципі схожий склад уже мають зібрати взимку, а вже потім влітку, щоб взяти участь у чемпіонаті Європи. Потрібно якісно провести сезон, щоб знову заслужити виклик до збірної", – зазначає Юрій Романовський.

Сергій Мельник також відзначає продуктивну роботу у збірній України. Для молодого баскетболіста цей табір – хороша можливість на високому рівні готуватися до нового сезону.

"Тренувальний збір пройшов на високому професійному рівні. Я особисто поповнив свій технічний та тактичний інструментарій. А також намітив, що потрібно мені особисто удосконалити в ігровому плані у наступному сезоні, щоб потрапити до складу збірної. Хочу подякувати Федерації баскетболу України за можливість провести збори і тренеру збірної Віталію Степановському за запрошення на тренувальний збір. Це був дуже гарний досвід. Також вагомий внесок у розвиток мене, як гравця внесли тренери клубу "Черкаські Мавпи" Максим Міхельсон, Володимир Чурсін та Георгій Ступенчук, які вірять в мене і дають мені можливість проявити себе на майданчику", – говорить Мельник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, п’ять команд баскетбольної школи "Черкаських Мавп" проводять тренувальний збір.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version