додому Новини Черкащина Тренерам-викладачам спортивних шкіл Уряд підвищить заробітну плату

Тренерам-викладачам спортивних шкіл Уряд підвищить заробітну плату

0

На засіданні Уряду 12 липня ухвалено постанову "Про внесення змін до розділу VI додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298" щодо підвищення заробітної платні фахівцям у сфері фізичної культури та спорту, зокрема тренерам-викладачам спортивних шкіл.

Ініціатором цих змін була Федерація баскетболу України.

– Питання роботи спортивних секцій і дитячого спорту загалом є одним із пріоритетів роботи нашої Федерації. Ще у квітні поточного року ФБУ здійснила моніторинг роботи баскетбольних відділень дитячо-юнацьких спортивних шкіл м. Києва. Наша мета була простою: сприяти розвитку баскетболу на базовому рівні, адже саме там у дитячих спортивних школах закладається основа здорової нації і майбутні досягнення, – пояснює генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський.

Під час моніторингу було виявлено проблему низького рівня заробітної плати тренерів-викладачів, які продовжували отримувати мінімальну платню. Люди, які щодня працюють з дітьми, мають отримувати гідну оплату своєї праці.

Торік було внесено зміни, внаслідок яких відбулось підняття оплати праці вчителів у школах в тому числі і викладачів фізкультури. Крок важливий і необхідний. Завдяки цьому рішенню мінімальна заробітна плата вчителя у загальноосвітній школі з 1 січня 2017 становить близько 5200 грн.

У той же час, тренер-викладач, який є учасником навчально-тренувальної роботи та навчально-виховної роботи і також працює з цими ж дітьми, несе відповідальність за життя та здоров’я учнів, отримує мінімальну заробітну плату, яка дорівнює зарплатні прибиральниць у школах.

Очевидно, що у такій ситуації відбувається втрата престижності професії тренера-викладача. Молоді спеціалісти на роботу за фахом не влаштовуються, фахівці середнього віку звільняються, а більшість працівників – це тренери пенсійного віку.

Для вирішення цієї проблеми президент ФБУ Михайло Бродський, маючи великий досвід роботи в сфері регуляторної політики, ініціював перед Кабінетом Міністрів України зміни до законодавства щодо збільшення заробітної плати фахівців у галузі спорту, зокрема, тренерів-викладачів до рівня оплати праці вчителів.

Лист із пропозиціями було оприлюднено на офіційному сайті ФБУ для обговорення спортивною громадськістю та спортивними федераціями.

Віце-прем’єр-міністром України В'ячеславом Кириленком, за результатами розгляду такої ініціативи, було проведено низку нарад з розробки та погодження проекту постанови з профільними міністерствами. Узгодити цей проект було дуже непросто, зокрема через позицію Міністерства фінансів та Асоціації міст України. Проте завдяки підтримці Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана проект постанови було винесено та прийнято на засіданні Уряду 12 липня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уманським лікарям незаконно виплатили 390 тис. грн премій.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version