НовиниЧеркащинаТрактористи, водії, продавці: кого шукають працедавці Черкащини

Трактористи, водії, продавці: кого шукають працедавці Черкащини

-

- Advertisment -

Протягом  2020 року роботодавці Черкаської області  проінформували обласну службу зайнятості про наявність  понад 30,4 тис. вакансій, що на 25% менше, ніж у  2019 році.

29,9% вакансій пропонується у сільському господарстві, 15,9% на підприємствах та установах переробної промисловості, 12,2% – в оптовій та роздрібній торгівлі. Про це інформують у відділі статистики та прогнозування ОЦЗ.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, представників найпростіших професій.

Найбільший попит роботодавців спостерігається серед такихвакансій: трактористи – машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водії автотранспортних засобів, трактористи, дорожні робітники, робітники з обслуговування та експлуатації обладнання,  оператори лінії у виробництві харчової продукції, машиністи (кочегарів) та оператори котельної, слюсарі-ремонтники, швачки, електрогазозварники,  робітники з комплексного обслуговування будинків, муляри, оброблювачі птиці, малярі, електромонтери тощо.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри тощо).

Серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства найбільш затребувані робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, рибалки прибережного лову, робітники на лісокультурних та лісогосподарських роботах, оператори машинного доїння, тваринники, птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів,  агрономів,  економістів, медичних сестер.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники службових та виробничих приміщень, вантажники, укладальники-пакувальники, контролери енергонагляду.

Станом на 1 січня 2021 року у базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 466 вакансій.

Середній  розмір заробітної плати у вакансіях становив 7,2 тис. грн. (на 1 січня 2020 року 6,6 тис. грн.), у 72,5%  вакансій  розмір заробітної плати – вище мінімальної.

За професійними групами, середній розмір оплати праці у вакансіях для законодавців, вищих державних службовців, керівників становив 8,8 тис. грн., для кваліфікованих робітників з інструментом 7,5 тис. грн., для робітників з обслуговування та експлуатації устаткування і машин  майже 8 тис. грн., для  кваліфікованих працівників сільського господарства 7,7 тис. грн.,  для професіоналів  7,7 тис. грн.,  для фахівців – 6,7 тис. грн., для працівників найпростіших професій  – 6,6 тис. грн., для технічних службовців – 5,5 тис. грн., для працівників торгівлі та послуг 5,4 тис. грн.

Найвищий розмір оплати праці станом на 1 січня пропонується у вакансіях для  лікаря-епідеміолога – 19 тис. грн., начальника дільниці – 17 тис. грн., головного металурга – 16,1 тис. грн., начальника цеху – 15,0 тис. грн., керуючого магазином – 15,0 тис. грн.,  лікаря-хірурга – 15,0 тис. грн.,  машиніста тепловоза – 14,8 тис. грн.

Станом на 1 січня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 22,3 тис. осіб, що на 25,3%  більше, ніж на цю дату 2020 року. Всього протягом  2020 року послугами обласної служби зайнятості скористалося  понад 57,6 тис. безробітних громадян, що на 12,3% більше, ніж у 2019 році.

Станом на 1 січня 2021 року на одну вакансію в середньому по Черкаській області претендували 48 безробітних (станом на 1 січня 2020 року 40 осіб).

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині посадовець відшкодує 230 тисяч гривень за незаконне звільнення працівника.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x