додому Новини Черкащина Студенти з Бахмуту вчилися гончарству у Холодному Яру (ВІДЕО)

Студенти з Бахмуту вчилися гончарству у Холодному Яру (ВІДЕО)

0

Майбутні трактористи в Холодному Яру вчилися ліпити з глини. Разом з гончарем намагалися створити кота. Інформує власкор ВІККА.

Єдине, що я ліпив — це з пластиліну. Так то мені подобається, доволі таке заспокійливе заняття”, – зізнається один зі студентів із Лисянки.

Такі заходи у Холодному Яру проводять не вперше. Ще з початку повномасштабного вторгнення організували їх для переселенців та всіх охочих, бо ж ліплення – це своєрідний антистрес. Заняття допомагає заспокоїтися та відволіктися від проблем.

YouTube video player

Дуже багато заходів ми провели в цьому році. Дуже багато переселенців діток. Крутий заміс зробив такі заходи для таких людей, тому я ліплю, займаюся з дітками, із дорослими, з жінками, з чоловікам”, – розповідає гончар Олександр Линник.

Крім місцевих черкаських студентів до Холодного Яру приїхали ще й з Бахмуту. Вони на два тижні прибули до Лисянки освоїти практичні навички трактористів.

“Хлопці роз’їхались по всій території України, виїхали за кордон. Деякі хлопці навіть повернулися з-за кордону для того, щоб пройти у нас виробничі навчання, вийти на практику, отримати дипломи і далі влаштуватися на працю”, – каже представник Бахмутського аграрного ліцею Денис Пирожков.

Олексій з Бахмуту розповідає, що пробує ліпити з глини вперше. Зізнається: робота хоч і складна, проте цікава. Готовий виріб планує взяти собі на пам’ять: “Заберу, поставлю. Якщо все буде добре, то привезу в Бахмут, в гуртожитку поставлю”

У ліплені молодь себе випробувала, подивилася й майстер-клас від гончара.

Олександр вже близько 10 років у цій справі. Каже, що для нього це робота душі. Готові його вироби продають тут, у Холодному Яру.

“Я займаюся посудом вжиткового такого призначення, тобто глечики, миски, щоб воно приносило користь і не просто там стояли якісь вази, а щоб люди користувалися”, – розповідає Олександр Линник.

Зізнається: спочатку було незвично проводити такі групові майстер-класи. Проте зрозумів, що ремесло, яке він уже опанував, допомагає іншим та надихає. Тож радо зустрічає гостей і вчить їх своїй улюбленій справі.

 

Читайте також:

Двом жителям Кропивницького, які хотіли заволодіти майном ТОВ «Красногірське», оголошено про підозри. Нині проводяться обшуки та слідчі дії. 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version